Programska oprema
12.09.2006 09:24
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Aldata z novo zbirko aplikacij

Podjetje Aldata Solution je naznanilo dostopnost novega orodja Aldata CORE Retail Suite, ki dopolnjuje Aldatin nabor rešitev za učinkovito upravljanje oskrbovalnih verig trgovcev v maloprodaji. Zbirka devetih funkcionalnih aplikacij Aldata CORE Retail Suite trgovcem omogoča postopno namestitev le-teh za reševanje največjih težav, s katerimi se srečujejo. Orodje zagotavlja izboljšanje poslovanja ter boljši konkurenčni položaj na trgu. Novo Aldatino orodje zagotavlja tako centrali podjetja kot skladiščem in trgovinam enotno, integrirano platformo za oskrbovalno verigo, ki omogoča večjo preglednost, prilagodljivost ter odzivnost v podjetju.

“Ključ do uspeha je v prilagoditvi osnovnim poslovnim procesom trgovcev v maloprodaji, njihovemu premoženju, toku informacij in izdelkov ter v prizadevanju za optimalno ravnotežje vsakega od teh kritičnih elementov,” je povedal Neil Thall, izvršni direktor podjetja Aldata Solution. “Programsko orodje Aldata CORE Retail Suite omogoča trgovcem v maloprodaji doseganje in ohranjanje ravnotežja na področju storitev za stranke, obsega prodaje in operativne učinkovitosti, kar pomaga pri uspešnem ter donosnem vodenju poslovanja,” je še dodal Thall.

Aldata CORE Retail Suite zagotavlja integrirano okolje podatkovnih baz, kjer poteka glavno upravljanje toka informacij vseh postopkov v oskrbovalni verigi. Ne glede na to, kakšne ukazne aplikacije so nameščene, prinaša rešitev trgovcem v maloprodaji številne prednosti, kot so doslednost podatkov, nadzor nad njimi in tok le-teh. Obenem pa Aldata CORE Retail Suite zagotavlja izjemno prilagodljivost za učinkovito upravljanje zalog od naročila do prodaje.

Programsko orodje Aldata CORE Retail Suite vključuje naslednje funkcionalnosti:

Integrirana optimizacija povpraševanja in popolnjevanja zalog
” Upravlja tok izdelkov in informacij od dobavitelja do trgovine ter do končnega potrošnika z enotno integrirano strategijo.
” Koordinira napovedovanje prodaje in ponovno polnjenje za hitrejši odziv na zahteve kupcev.
” Racionalizira delovanje in postopke z namenom dostave pravega izdelka in informacije pravim ljudem ob pravem času na pravo mesto.

Skladiščenje zalog
” Prilagodljivo izvajanje nabavnih postopkov, načrtovanje povpraševanja, določanje cen in promocije izdelkov, popolnjevanje zalog, prodaje in upravljanja logistike zalog.
” Sprosti človeške vire v trgovini, da ostane več časa za osredotočanje na dejavnosti, povezane s kupci.
” Upravlja preglednost zalog, njihovo razpoložljivost in obrat med hkratnim nadzorom dejavnosti v oskrbovalni verigi.

Upravljanje skladišča in optimizacija zalog
” Dosega hitrejši in učinkovitejši logistični tok z minimalnimi postopki skladiščenja in maksimalno proizvodnjo.
” Izboljša uporabo prostora in sredstev za zmanjšanje stroškov oskrbovalne verige.
” Izboljša storilnost skladišča in uporabo virov z bolj učinkovitim določanjem delovnih nalog, strategij izbire blaga in upravljanjem delovne sile.

Upravljanje z izdelki in s cenami
” Izvršuje strategije določanja cen glede na trgovino, geografsko lego, trg, izdelek ali druge specifične poslovne cilje.
” Izboljša nadzor, natančnost in upravljanje kritičnih izdelkov, prodajalcev, trgovin in drugih informacij ob naročilu.
” Centralno določi in izvrši programe trženja in spodbujanja prodajalcev ter povečuje marže pri prodajnih in promocijskih dogodkih.

Upravljanje in optimizacija trgovskega blaga
” Povečuje osredotočenost na prodajo s pomočjo integracije postopkov trgovskega blaga.
” Upravlja nabor izdelkov na podlagi trendov in zahtev kupcev ter podatkov o konkurenci.
” Razvija dobičkonosne in tržno usmerjene promocije z izboljšano podporo odločanju.

Preglednost oskrbovalne verige
” Zagotavlja sledljivost izdelkov in nadzor nad njimi v realnem času, v skladu z zahtevami kupcev ter industrijskimi in pravnimi predpisi.
” Zagotavlja dostop do podatkov v oskrbovalni verigi, kadarkoli in kjerkoli, kar omogoča reševanja težav, še preden te vplivajo na storitve za kupce ali na operativne stroške
” Tržnim partnerjem omogoča bolj učinkovito koordinacijo logističnih dejavnosti.

Upravljanje dobaviteljev
” Izboljša nadzor nad dogovori, pogoji le-teh, nad računi in logistiko z dobavitelji.
” Dobaviteljem ponuja pregled nad povpraševanjem z namenom zmanjšanja zamud, izgubljenih priložnosti za promocijo in stroškov prevoza.
” Zagotavlja ujemanje računov za zmanjšanje administrativnih stroškov, ki nastanejo z upravljanjem računov.

Upravljanje in podpora poslovanja
” Ponuja enotno rešitev z enim podatkovnim modelom za centralno upravljanje poslovnih procesov in informacij v finančnih, tržnih in logističnih dejavnostih.
” Zagotavlja prilagodljivost za upravljanje večkanalne, večformatne, večgeografske in podatkovne usklajenosti ob spremenjenih zahtevah poslovanja.
” Zagotavlja obvladljivost za podporo izzivom in obsegu poslovanja trgovcev na drobno.

Razumevanje trgovcev na drobno in analitika
” Dejavnosti v podjetju in trgovini prilagodi ciljem glede prihodkov in dobička.
” Ustvarja zvestobo s pravo ponudbo in izdelki v več prodajnih kanalih.
” Upravlja operativne in skladiščne stroške s primerjalno analizo kritičnega poslovanja, med drugim tudi stanja zalog in naročil.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo odločajo za nakup določenega izdelka ali najema storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več