Operacijski sistemi
07.05.2021 05:58
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Adobe Flash bo prisilno odstranjen iz operacijskega sistema Windows 10

Tehnologija Adobe Flash bo kmalu resnično postala zgodovina.
Tehnologija Adobe Flash bo kmalu resnično postala zgodovina.

Tehnologiji Flash se že dlje časa množično odrekajo programerji spletnih strani, saj ta za delovanje potrebuje veliko sistemskih virov, je pogosto nezanesljiva pri delovanju in je izjemno ranljiva na spletne napade. Zato ne preseneča, da so »gostoljubje« tehnologiji Flash že pred časom odrekli vsi vodili spletni brskalniki in sicer na način, da je Flash privzeto onemogočen, vključno s programi in vtičniki, ki ga nujno potrebujejo za delovanje. Tem se bo kmalu pridružil še sistem Windows 10.

Podjetje Microsoft je namreč pripravil posodobitev KB4577586, ki bo prisilno odstranila Flash, nameščen na operacijskem sistemu Windows 10. K odstranitvi osovražene tehnologije pa bo veliko pripomogla tudi funkcijska posodobitev Windows 10 21H1, ki naj bi bila na voljo še pred koncem meseca maja. Tehnologija Flash pa bo popolnoma odstranjena iz sistema Windows 10 v mesecu juniju, a tista, ki je prišla kot del operacijskega sistema in ni bila nameščena ročno.

Tehnologija Flash bo prisilno odstranjena tudi iz drugih starejših operacijskih sistemov Windows. Med njimi najdemo operacijske sisteme Windows 8.1, Windows Server 2012 in Windows Embedded 8. Ljubitelji starejših iger, ki so temeljile na tehnologiji Flash, pa lahko še vedno uživajo v njih, in sicer na spletni strani Internet Archive (https://archive.org/details/softwarelibrary_flash).


Prijavi napako v članku