Telefoni
06.06.2011 13:20
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Acer W4: Prvi mobilnik z Windows Phone Mango

Acer stavi na Windows Phone Mango!
Acer stavi na Windows Phone Mango!

Acer, eden izmed novih Microsoftovih partnerjev za Windows Phone 7, je na sejmu Computex kot prvi predstavil pametni mobilni telefon opremljen z najnovejšim mobilnim operacijskim sistemom podjetja iz Redmonda. Tu gre za mobilnik s tržno oznako W4, ki je med obiskovalci sejma Computex požel veliko pohval. To ne preseneča, saj ima novinec prednameščen operacijski sistem Windows Phone Mango.

Novi Microsoftov mobilni operacijski sistem podpira neposredno sporočanje prek protokola Windows Live Messenger, brez da bi bilo potrebno nameščati dodatne aplikacije. Na voljo je še sistem za neposredno sporočanje z uporabniki družbenega omrežja Facebook. Poleg možnosti pošiljanja hitrih sporočil svojim kontaktom je te mogoče združiti še v skupine in jim sočasno poslati kratka sporočila SMS oziroma elektronsko pošto. Piko na i daje še pisarniški hub Office. V njem je vgrajena celo podpora spletni različici pisarniškega paketa Office 365.

Strojna oprema pametnega mobilnega telefona Acer W4 obsega gigaherčni procesor Qualcomm MSM 8255 in vgrajeni pomnilnik kapacitete osem gigabajtov. Tu seveda ne gre spregledati digitalnega fotoaparata ločljivosti pet milijonov točk ter nepogrešljive brezžične povezave HSPA, Wi-Fi, DLNA in Bluetooth 2. Pametni mobilnik Acer W4 ima za prikazovanje slik na voljo 3,6-palčni oziroma 9,2-centimetrski zaslon WVGA ločljivosti 480 x 800 točk. Novost naj bi na evropski trg prispela proti koncu leta.


Prijavi napako v članku