Računalništvo, telefonija
27.10.2020 11:00
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Acer in Porsche Design skupaj za vrhunski prenosnik

Prenosnik Porsche Design Acer Book RS je namenjen najzahtevnejšim uporabnikom.
Prenosnik Porsche Design Acer Book RS je namenjen najzahtevnejšim uporabnikom.

Čeprav na trgu najdemo kar nekaj zanimivih prenosnih računalnikov, namenjenih najzahtevnejšim uporabnikov, sta podjetji Acer in Porsche Design pripravili svojevrsten luksuzni prenosnik. Čeprav je prenosni računalnik Porsche Design Acer Book RS videti kot povsem običajen prenosnik, je vseeno nekoliko drugačen. Njegovo ohišje je namreč zaščiteno z ogljikovimi vlakni, ki so odporna tudi na največje obremenitve.

Ker je prenosnik Porsche Design Acer Book RS namenjen najzahtevnejšim uporabnikom, je temu primerna tudi strojna oprema. Kupci lahko namreč izbirajo med procesorji Intel Core i5 in Core i7 enajste generacije, sistemskim pomnilnikom kapacitete osem gigabajtov in 16 gigabajtov ter pogonom Solid State s kapaciteto 512 gigabajtov oziroma en terabajt. Kupcem, ki vgrajena grafična kartica Intel Xe ne zadošča, je na voljo tudi namenska grafična kartica družine GeForce MX350 podjetja Nvidia. Celoto pa zaključuje kakovostni na dotik občutljiv zaslon s 35,6-centimetrsko oziroma 14-palčno diagonalo in ločljivostjo 1080p.

Prenosni računalnik Porsche Design Acer Book RS seveda ni poceni. Za vstopno različico novosti bo namreč treba v Združenih državah Amerike odšteti preračunanih 1.184 evrov, za računalniško miško še preračunanih 93 evrov, za namensko torbo pa 279 evrov. Za najzmogljivejšo različico prenosnega računalnika Porsche Design Acer Book RS pa bo treba odšteti preračunanih 1.691 evrov.


Prijavi napako v članku