Računalništvo, telefonija
04.09.2018 07:49

Deli z drugimi:

Share

Acer Chromebook 514: Eleganca po zelo ugodni ceni!

Acer Chromebook 514 je kljub nizki ceni izdelan iz kakovostnih materialov.
Acer Chromebook 514 je kljub nizki ceni izdelan iz kakovostnih materialov.

Na nedavnem računalniškem sejmu IFA 2018 so bili v ospredju tudi prenosni računalniki Chromebook, saj je njihova opravilnost že povsem primerljiva s klasičnimi osebnimi računalniki. Med vsemi pa so izstopali pri podjetju Acer, saj so pripravili zelo zanimiv prenosnik s prodajno oznako Chromebook 514. Ta je namreč izdelan iz kakovostnih materialov (ohišje iz aluminija namesto plastike), hkrati pa je zelo poceni (zgolj 349 evrov).

Kljub nizki maloprodajni ceni je prenosni računalnik Acer Chromebook 514 primeren tudi za nekoliko zahtevnejša opravila, saj je opremljen z zaslonom s 35,6-centimetrsko oziroma 14-palčno diagonalo in ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Poleg tega imajo kupci na voljo tudi zaslon občutljiv na dotik. Ker so stranski robovi okoli zaslona debeline zgolj šest milimetrov, so dimenzije ohišja relativno majhne. Tu najdemo še sledilno ploščico zaščiteno s tekom Gorilla Glass ter zmogljivo baterijo, ki zagotavlja 12 urno avtonomijo delovanja.

Tipkovnica je opremljena z osvetljenimi tipkami, poleg priključkov USB Type-A in USB-Type C in 3,5-milimetrskega priključka za slušalke, najdemo še visokoločjivo spletno kamero in bralnik pomnilniških kartic. Podjetje Acer žal še ni razkrilo vrsto uporabljenega procesorja in količino sistemskega pomnilnika in ter razpoložljivega prostora, je pa znano to, da bo novost na voljo v prodaji že v mesecu oktobru.


Prijavi napako v članku