Tablični računalniki
14.04.2014 07:47
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Acer Aspire Switch SW5: Tablični računalnik 3-v-1 za evropski trg

Acer Aspire Switch SW5 lahko uporabljamo v vlogi kar treh različnih mobilnih naprav.
Acer Aspire Switch SW5 lahko uporabljamo v vlogi kar treh različnih mobilnih naprav.

Podjetje Acer se vse bolj uveljavlja tudi kot proizvajalec kakovostnih in nadvse uporabnih tabličnih računalnikov. Računalniški gigant nas je tokrat prijetno presenetil s predstavitvijo mobilne naprave Aspire Switch SW5, ki je dejansko hibridni mešanec med prenosnim računalnikom in tablico. Novost lahko namreč uporabljamo kot običajen prenosnik, prenosnik z na dotik občutljivim zaslonom in povsem samostojen tablični računalnik.

Tablični računalnik Aspire Switch SW5 3-v-1 je povsem primeren tudi za nekoliko zahtevnejša opravila, saj so ga inženirji podjetja Acer opremili s 4-jedrnim Intelovim procesorjem Atom Z3745 frekvence 1,33 gigahercev (sredice Bay Trail) in zmogljivo vgrajeno grafično kartico. Piko na i dajejo še 10-palčni (25,4-centimetrski) zaslon ločljivosti IPS 1.366 × 768 slikovnih točk, vgrajeni pomnilnik kapacitete 64 gigabajtov in operacijski sistem Windows 8.1. Za povezovanje z zunanjimi napravami pa so na voljo brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth, priključka microHDMI in microUSB ter reža za kartice microSD, za kakovostne pogovore ter fotografije in videoposnetke pa sta na voljo visokoločljiva spletna kamera in digitalni fotoaparat.

Podjetje Acer bo tržno nadvse zanimivi tablični računalnik Aspire Switch SW5 3-v-1 predstavilo konec aprila, na prodajne police pa naj bi izšel v prvi polovici maja. Maloprodajna cena in dobavljivost novosti žal še nista bili razkriti.


Prijavi napako v članku