Programska oprema
14.08.2008 07:46

Deli z drugimi:

Share

AccessData SilentRunner

AccessData, ki ga v Sloveniji zastopa podjetje za računalniško forenziko Sismentor, je predstavil varnostno programsko opremo za računalniška omrežja in sisteme. S pomočjo zajema, analize in vizualizacije omrežnih podatkov lahko s programsko opremo SilentRunner odgovorimo na ključno vprašanje, kaj se je zgodilo.

Rešitev SilentRunner pasivno nadzira računalniško omrežje, s tem pa zagotavlja hitro odkrivanje poskusov vdorov, ranljivosti omrežja, kršitve pravil in uporabe informacijske tehnologije v nasprotju z veljavno informacijsko varnostno politiko podjetja, in sicer pred, med in po incidentu. Programska rešitev deluje kot nadzorna kamera, ki lahko za nazaj pregleda več tisoč komunikacij z namenom, da potrdi grožnje ali razišče varnostne vrzeli. Identificira kršitelja in zmanjša možnosti ponovitve varnostnega incidenta.

Prednosti programske opreme SilentRunner so:

Manj tveganja: pomaga identificirati še neznane varnostne grožnje in druge varnostne kršitve
Pridobivanje kritičnih informacij, ki pomagajo odgovoriti na vprašanja, kot so: »kdo je v vašem omrežju, kdaj je v vašem omrežju, kakšne so varnostne vrzeli, kako je bilo vaše omrežje izrabljeno«?
Trden ROI: prihrani čas/denar pri načrtovanju, razvijanju in vzdrževanju varnostnih tehnologij in elektronskega premoženja.
Več varnosti: hitrejši odzivni čas ob varnostnem incidentu, izvedba detajlne preiskave s hitro določitvijo izvora vdora/nevtoriziranega dostopa do podatkov, rekonstrukcijo dogodka z odgovori na vprašanja kdaj, kje in kako je do varnostnega incidenta prišlo – posledično pa preprečuje ponovitev enakega varnostnega incidenta.
Podpora regulativi: robusten pregled, analiza in poročanje omogočajo zaznavanje zlorabe in nenormalnega vedenja v omrežju ter lažje uveljavljanje sprejete informacijske varnostne politike.
Manj stroškov: avtomatizirano zbiranje in analiziranje podatkov, za katere bi sicer potrebovali veliko delovnih ur in številno strokovno ekipo.
Boljša operativna učinkovitost: zbira veliko vsoto grobih, neobdelanih omrežnih podatkov in jih pretvarja v informacije ter s tem omogoča več preiskav z manj preiskovalci.

Programska oprema SilentRunner je na voljo kot del AccessData Enterprise programskega paketa ali kot samostojen izdelek.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več