Računalništvo, telefonija
07.04.2006 06:42

Deli z drugimi:

Share

Nagrada za slovenskega IT managerja leta – »CIO leta 2005«


Kipec CIO leta.

Osrednje slovensko srečanje managerjev informatike 4. CIO konferenca (Chief Information Officer), ki bo 5. maja 2006 v kongresnem centru Mons v Ljubljani, bo proglasila tudi najuspešnejšega managerja na področju informacijske tehnologije za leto 2005. Med številnimi kakovostnimi nominacijami bo programski svet konference po opredeljenih kriterijih izbral najuspešnejšega posameznika, ki je s svojim delom in rezultati prispeval k napredku, konkurenčnosti in uspešnosti informatike in celotnega podjetja.

“CIO leta 2005” je nagrada za izjemne dosežke na področju informacijske tehnologije in se podeljuje enkrat letno. Na tokratni konferenci bo podeljena prvič.

Nagrado podeljuje programski svet konference kot strokovno telo, ki deluje v skladu z vizijo in poslanstvom konference. V smislu prispevka slovenskemu gospodarstvu k večji odličnosti in uspešnosti je namen CIO nagrade krepiti pomen in vlogo informacijske tehnologije (IT) v gospodarskih družbah z izpostavljanjem največjih dosežkov na področju IT.

CIO kipec – delo akademskega kiparja prof. Draga Tršarja
Nagrada “CIO leta” ima tudi umetniški in simbolni pomen. Kipec predstavlja odraz današnjih sprememb v informacijski panogi in bodočega managerja informatike in ima poleg vsebinske tudi visoko umetniško vrednost. Kipec je odlit v bronu.

4. CIO konferenca o finančnih in kadrovskih virih
Sicer pa tudi tokratna konferenca, poleg tekmovalnega duha, ponuja obilo vrhunskih strokovnih vsebin. Številnim domačim strokovnjakom se s svojimi prispevki na konferenci pridružujejo še strokovnjaki iz ZDA, EU in sosednje Hrvaške.

Konferenca “Partnerstvo CIO-CFO-HRM” bo informatiko obravnavala z vidika potrebnih virov, z večjim poudarkom na finančnih in človeških, pojasnjuje Gregor Jemec, direktor podjetja Housing. Vsaka poslovna funkcija ima drugačna gledanja na vprašanja kot so: Kako sploh gledati na področje informatike? Kaj vrednotiti kot strošek in kaj kot naložbo? Kako se vračajo vložena sredstva? Vse več managerjev informatike vidi glavne ovire ravno na teh področjih. Konference se udeležujejo še kadrovski in finančni direktorji, ki morajo najti skupni jezik z managerji informatike in uravnotežiti posamezne vire, da bi dosegali ustrezno konkurenčnost in uspešnost podjetja. Pri tem bodo ključna vprašanja ali je informatika zgolj podporna funkcija in strošek podjetja, ki ga je potrebno v največji meri zniževati, ali pa je lahko tudi področje inovacij ter razvoja, ki gradi lasten “know how” pri razvoju in podpori poslovnim procesom. S tem je povezano vprašanje standardizacije procesov in izgubljanja konkurenčnosti slovenskih podjetij, ki se je že odprlo na prejšnji konferenci, tokrat odpira še širše dileme, povezane tudi z največjimi dobavitelji rešitev.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več