Računalništvo, telefonija
23.12.2015 14:38
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Določitev poslovnega prostora spletnega trgovca

Pogosto se postavljajo vprašanja, kakšen poslovni prostor mora prijaviti spletni trgovec FURS-u za davčno potrjevanje računov, glede na to, da nima neke prodajne lokacije. Pri določitvi poslovnega prostora spletnega trgovca je pomemben prostor, kjer se izdaja račune.
Določitev poslovnega prostora spletnega trgovca
Določitev poslovnega prostora spletnega trgovca

Glede na to, da spletna trgovina nima neke prodajne lokacije in so podatki po navadi v oblaku, se pojavljajo vprašanja, kakšen poslovni prostor mora prijaviti spletni trgovec FURS-u za davčno potrjevanje računov.

SAOP, slovenski ponudnik poslovnih programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja ter javne ustanove, sporoča, da je pri določitvi poslovnega prostora spletnega trgovca pomemben prostor, kjer se račune izdaja – po navadi je to nepremični prostor.

Kot elektronsko napravo za izdajanje računov se lahko v tem primeru določi posamezna elektronska naprava (delovna postaja), prek katere se izdajajo (tiskajo) računi ali pa centralni računalnik (strežnik), na katerem je nameščena programska oprema za izdajanje računov.

SAOP še opozarja, da je na spletni strani treba objaviti tudi obvestilo o obveznosti izdaje računa in kupca, da račun prevzame.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Seyfor d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Seyfor d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Seyfor d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več