Programska oprema
24.01.2006 08:53

Deli z drugimi:

Share

Pri banki Barclays bodo strankam ponudili rešitve F-Secure

Podjetje Medinet iz Maribora, ki v Sloveniji izvaja distribucijo, sistemsko podporo in izobraževanje za izdelke finskega podjetja F-Secure, sporoča, da so se pri banki Barclays odločili, da bodo strankam svoje spletne banke za zaščito računalnikov odslej priporočali rešitev F-Secure Internet Security.

Programski paket podjetja F-Secure, ki ščiti pred računalniškimi virusi, vohunskimi programi in skritimi programi ter vsebuje požarni zid in zaščito pred nezaželeno pošto, bodo uporabniki spletne banke Barclays lahko prenesli s spletnega naslova, kjer opravljajo svoje bančne posle.

“Naš cilj je, da čim bolje poskrbimo za naše stranke na vseh področjih našega sodelovanja,” je povedal David Mitchell, vodja poslovanja pri banki Barclays. “To pomeni, da pri spletnem bančništvu ne zagotavljamo samo varnosti naših procesov in sistemov, temveč poskrbimo tudi za zaščito računalnikov naših strank, tako da je varna celotna pot transakcije.”

Brian Gregory, vodja oddelka internetnih varnostnih rešitev pri F-Secure UK je povedal: “Ko se bo uporabnik prijavil v spletno banko, bo dobil obvestilo o možnostih zaščite računalnika. Pri banki so pripravili posebno stran z varnostnimi nasveti, odgovori na pogosta vprašanja in neposredno povezavo na prenos programa. Upamo, da bodo uporabniki to možnost izkoristili in tako poskrbeli za varnost svojih osebnih podatkov. Uporaba spleta in spletnih strani prinaša različne grožnje in pohvalno je, da finančne ustanove o nevarnostih razmišljajo vnaprej. “

Mitchell je komentiral: “Varnost je ena najpogostejših skrbi tistih, ki se odločajo za spletno bančništvo in nakupovanje izdelkov ali storitev preko interneta. Našim strankam želimo nuditi najboljše varnostne rešitve, tako da s tem povečamo zaupanje v storitve. Po testiranju množice različnih rešitev smo se odločili, da podjetje F-Secure ponuja najboljše rešitve.”

Pri banki Barclays bodo posebno pozornost varnosti spletnih transakcij posvetili tudi v februarski številki revije ‘Talk Money’, ki jo prejemajo njihove stranke. Dodatne informacije so objavili tudi na spletni strani http://www.barclays.co.uk/security.

Rešitve F-Secure uporabljajo in priporočajo tudi nekatere slovenske banke – med drugimi ga na svojih spletnih straneh priporoča NLB, od januarja 2006 pa je Varovalni sistem brezplačno na voljo vsem uporabnikom Amis_ADSL in kabelskega dostopa do interneta. Program F-Secure Internet Security 2006 je sicer v celoti preveden tudi v slovenščino, možno pa ga je kupiti pri vseh pooblaščenih prodajalcih F-Secure v Sloveniji. Uporabnikom je na voljo tudi brezplačna preizkusna verzija na spletnem naslovu http://www.f-secure.si.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847