Računalništvo, telefonija
17.11.2015 15:33

Deli z drugimi:

Share

Za Apple je Surface Book neuporaben!

Pri podjetju Apple so prepričani, da je Microsoftov Surface Book neuporaben ker zahteva preveč kompromisov z obeh svetov.
Pri podjetju Apple so prepričani, da je Microsoftov Surface Book neuporaben ker zahteva preveč kompromisov z obeh svetov.

Podjetje Microsoft je v začetku oktobra v okviru lastne konference predstavilo kompaktni prenosni računalnik Surface Book, ki je zanimiv predvsem za tiste, ki veliko časa preživijo na terenu. Novost namreč odlikujejo kompaktne dimenzije, nizka teža in dolga avtonomija delovanja. Poleg tega lahko Surface Book uporabljamo tudi v vlogi tabličnega računalnika, kar zlahka prepriča tudi najzahtevnejše uporabnike.

Pri podjetju Apple pa so prepričani, da je hibridni prenosni računalnik Surface Book povsem neuporaben, saj zahteva preveč kompromisov tako s strani tabličnega računalnika kot tudi kompaktnega prenosnika. Zaradi tega pri podjetju iz Cupertina nimajo nikakršnih načrtov o združitvi tabličnega računalnika iPad s prenosnim računalnikom MacBook, ampak bodo ti napravi tudi v prihodnje nadaljevali samostojno pot. To pa je bil tudi eden od razlogov, zakaj so se pri podjetju Apple odločili za pripravo tabličnega računalnika iPad Pro, ki je opremljen z zaslonom s kar 12,9-palčno (32,8-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo pet milijonov slikovnih točk.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več