Programska oprema
13.12.2005 08:28

Deli z drugimi:

Share

Panda ActiveScan Pro 1.50.00 s tehnologijami TruPrevent

Panda Software je objavila novo različico 1.50.00 spletnega protivirusnega pregledovalnika Panda ActiveScan Pro. Ta rešitev Pande Softwrae je zdaj še močnejša in enostavnejša za uporabo ter odkriva tako znane kot neznane grožnje z interneta.

Novi Panda ActiveScan Pro vključuje pregledovalnik Genetic Heuristic Engine – del priznanih tehnologij TruPrevent – za pregledovanje novih, še neznanih zlonamernih kod, ne da bi bile potrebne predhodne posodobitve. Zato nova različica odkriva in odstranjuje tudi neznane grožnje, ki jih je vaš običajni protivirusni program spustil skozi. Odkrijete lahko, ali je vaš računalnik postal “zombi” po naročilu hekerjev, nevtralizirate učinke ciljanih napadov ali eliminirate neznane vohunske programe.

Avtorje zlonamernih kod v zadnjem času večinoma motivira privlačnost finančnih koristi in svojo pozornost osredotočajo na mreže računalnikov “zombijev” (kar postanejo z namestitvijo programčkov “bot”), usmerjene napade in distribucijo vohunskega programja. “Boti” so avtomatizirani trojanci, narejeni za uboganje ukazov na daljavo, ki lahko računalnik spremenijo v izvor neželene e-pošte (spama) ali za masivno širjenje računalniških virusov brez uporabnikovega vedenja. V usmerjenih napadih se uporabljajo posebej narejeno zlonamerno programje (pogosto delano po naročilu) za ciljanje specifičnih uporabnikov ali podjetij, ki jih potem pusti izpostavljene industrijskemu vohunjenju ali drugim podobnim aktivnostim. Vohunsko programje po drugi strani lahko ukrade zaupne informacije o uporabnikovih internetnih navadah, ki se lahko prodajo tretjim osebam za privlačen dobiček.

Avtorji tovrstnih groženj poskušajo zagotoviti, da so njihovi napadi tihi, tako da se njihovega obstoja ne bi zavedala niti varnostna podjetja niti uporabniki. Tradicionalni protivirusni programi ne morejo varovati pred temi nevarnostmi, saj lahko ustavijo le grožnje, ki so bile predhodno identificirane.

Panda ActiveScan Pro je zdaj še enostavnejša za uporabo, saj daje izbiro namestitve bližnjic na namizje, na orodno vrstico za hiter zagon ali na brskalniku in namestitev programske skupine v začetnem meniju. Je tudi močnejši, saj je učinkovitejši v boju z vsemi vrstami internetnih groženj in lahko, če uporabnik tako določi, eliminira potencialno nevarne aplikacije, ki bi jih lahko uporabili hekerji.

Panda ActiveScan Pro je rešitev za borbo pred škodljivim programjem, ki deluje le na ukaz uporabnika – računalnike očisti na zahtevo. Zato ne potrebuje namestitve programske opreme na računalniku, ampak le nalaganje nekaj kontrol ActiveX. Po zaslugi tehnologije SmartClean2 Panda ActiveScan Pro lahko tudi povrne sisteme v njihovo prvotno stanje pred napadom zlonamernih kod in tako prepreči skupno škodo virusov (vnose v register, neuporabne datoteke, ipd.).


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več