Digitalizacija
16.10.2021 13:27
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

27. Zlati boben je razglasil zmagovalce

Na svečani podelitvi nagrad, ki je potekala v petek, 15. oktobra 2021, prek spleta, so bili razglašeni dobitniki nagrad. Letos je tekmovalo kar 25 odstotkov več kreativnih del in rešitev kot leta 2019.
Jason Romeyko (desno), svetovni izvršni kreativni direktor skupine Serviceplan, je postal najnovejši član Galerije slavnih.
Jason Romeyko (desno), svetovni izvršni kreativni direktor skupine Serviceplan, je postal najnovejši član Galerije slavnih.

Agencija Publicis Italija iz Milana je že drugo leto zapored prejela naziv Agencija leta in s tem prispevala k skupnemu uspehu agencijske mreže Publicis, ki je zbrala največ točk in slavila kot Agencijska mreža leta.

Naziv Neodvisna agencija leta je pripadel agenciji Voskhod, ki prihaja iz ruskega Jekaterinburga.

Veliko nagrado za najboljšo znamko je prejel Burger King z dvema nagradama Grand Prix, šestimi zlatimi bobni, štirimi srebrnimi bobni in dvema bronastima bobnoma. Jorg Riommi, Eduardo Marques in Bruno Bertelli, avtorji kampanje Moldy Whopper, so bili okronani za Kreativne direktorje leta.

V tekmovalni sekciji »Vse žirije« (op. All Juries) je bila nagrada Najboljši lokalni duh podeljena agenciji Publicis Latvija za delo #StillSpeakingUp DeepTruth, ki so ga zasnovali za naročnika Propuesta Civica. Nagrada Najboljše družbeno dobro je šla v roke agenciji White Rabbit Budimpešta za neprofitno družbeno dobro kampanjo Terms Against Bullying, zasnovano za Universidade de Madeira. Nagrada za najboljše delo v skupini COVID-19 ni bila podeljena.

Najbolj uspešne kampanje iz regije Adriatik prihajajo iz kar treh različnih držav. Tretje mesto si delita kampanja Waves against waves, ki jo je zasnoval Imago Ogilvy Zagreb, ter Untouched by Light, delo agencij Bruketa&Žinić&Grey Zagreb, Kaligraf in Rotoplast. Drugo mesto si je prislužila kampanja The Theatre Interpreter agencije SHIFT Ljubljana. Zmagovalna kampanja pa je Thank you, Doctors, delo agencije UM Beograd, del McCann Beograd, ki je prejela posebno nagrado Adriatik agencija leta.

Zmagovalec tekmovanja za Mlade bobnarje, ki ga je ponovno podprla Slovenska turistična organizacija, je z delom Imagine Slovenia postal Dmitry Sharov iz Rusije.

Jason Romeyko, svetovni izvršni kreativni direktor skupine Serviceplan, je postal najnovejši član Galerije slavnih, izbrane skupine vizionarjev, ki se pogumno in strastno borijo za napredek kreativne industrije.

Na 27. Zlatem bobnu je žirija v ožji izbor uvrstila 271 del in skupno podelila 46 bronastih bobnov, 41 srebrnih bobnov, 30 zlatih bobnov in 14 Grand Prix nagrad v različnih skupinah in kategorijah. Nagrajenci pa so prejeli nove trajnostne nagrade iz okolju prijaznih materialov – naravnih in recikliranih elementov.

Iskreno čestitamo vsem zmagovalcem!

Nagrajena dela si lahko ogledate na https://goldendrum.com/showcase.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več