Računalništvo, telefonija
13.10.2014 18:07
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najprej so pomagali starejšim pri računalništvu, zdaj Simbioza giba!

Najprej so pomagali starejšim pri računalništvu, zdaj Simbioza giba!
Najprej so pomagali starejšim pri računalništvu, zdaj Simbioza giba!

Z današnjim dnem se pričenja vseslovenska akcija Simbioza giba, ki bo tokrat športno obarvana. Mladostna in seniorska energija se bosta tokrat združili v športnih aktivnostih, brezplačne vadbe pa bodo starejšim na voljo vsak dan med 10. in 11. uro ter med 17. in 18. uro. Akciji se pridružuje več kot 300 lokacij, med njimi tudi številne osnovne šole, vrtci in domovi za upokojence, kjer bodo starejši lahko vadili v družbi svojih vnukov.

Danes bo na Fakulteti za šport ob 10. uri uradni začetek akcije naznanil predsednik RS, g. Borut Pahor, poleg njega pa bosta kot govornika nastopila tudi dekan Fakultete za šport, dr. Milan Žvan in pobudnik Simbioze, Žiga Vavpotič.


Po uradni otvoritvi si bodo prisotni lahko ogledali ali pa se celo sami udeležili gibalnih programov, ki se bodo odvijali na Fakulteti za šport: se zavrteli ob poskočnih ritmih ljudskih plesov, vadili na Senior-Fit vadbi, zaplavali v bazenu fakultete ali pa opravili meritve telesne sestave na Inštitutu za šport.

Akcijo sicer podpira veliko znanih ambasadorjev, ki se bodo udeležencem pridružili in aktivno sodelovali pri posameznih športnih dejavnostih.

TOREK, 14.10.

  • V hotelu Thermana Park Laško (Zdraviliška cesta 6, Laško) bo v dopoldanskem terminu (od 11. do 12. ure) plaval Miki Muster.
  • Na pohodu od Novega trga proti trnovski plaži (od 10. do 11. ure) se bo udeležencem pridružil predsednik Državnega sveta, Mitja Bervar.
  • V prostorih ŠD Narodni dom (Bleiweisova 25) bo popoldan, od 17. do 18. ure z udeleženci vadila varuhinja človekovih pravic, Vlasta Nussdorfer.


SREDA, 15.10.

  • V prostorih Plesnega mesta v Mercator centru Šiška bo od 10. do 11. ure dopoldan jogo skupaj z udeleženci izvajal Sandi Pavlin.

ČETRTEK, 16.10.

  • V Arboretumu Volčji Potok bo v popoldanskem terminu (od 17. do 18. ure) tibetanske vaje izvajal Janez Hočevar Rifle.
  • V Klubu 300 bo predsednik Državnega zbora Milan Brglez igral bowling (od 17. do 18. ure).
  • V Klubu Kubu (Pustnice 46, Vodice) se bo od 17. do 18. ure balinanja udeležil Boris Kobal.

PETEK, 17.10.

  • Nordijsko hojo s pričetkom ob 10. uri na Novem trgu v Ljubljani bosta vodila Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Manca Košir in Nina Pirnat, državna sekretarka z Ministrstva za zdravje.
  • V Termah Krka (Otočec) bo Nuša Derenda od 10. do 11. ure igrala golf.

V nedeljo je v dopoldanskih urah v Kranjski Gori predviden slavnostni zaključek akcije, kjer bodo udeleženci gibali v družbi ene od slovenskih ikon vitalnosti. Podrobnejše informacije sledijo v prihodnjih dneh.

Prijave bodo odprte tudi tekom tedna, tako da se lahko udeleženci še vedno prijavijo na telefonski številki 080 14 64 ali izpolnejo spletno prijavo na uradni spletni strani www.simbioza.eu.


Prosimo, da nam zaradi lažje organizacije svojo prisotnost na posameznem dogodku potrdite na pr@simbioza.eu vsaj en dan pred dogodkom.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več