Telefoni
04.10.2014 09:13

Deli z drugimi:

Share

WebOS za pametne ročne ure

Podjetje LG Electronics naj bi svojo prvo pametno ročno uro z mobilnim operacijskim sistemom webOS predstavilo že konec leta!
Podjetje LG Electronics naj bi svojo prvo pametno ročno uro z mobilnim operacijskim sistemom webOS predstavilo že konec leta!

Podjetje LG Electronics je konec avgusta letos predstavilo svojo prvo pametno ročno uro z okroglim zaslonom, ki temelji na osnovi zmogljive mobilne platforme Android Wear (bit.ly/LG-Watch-2). Kljub temu je prihodnost pametnih ročnih ur LG z operacijskim sistemom Android vse bolj negotova. Južnokorejski gigant namreč resno razmišlja o možnosti, da bi Googlovo mobilno platformo Android Wear že v bližnji prihodnosti nadomestil z lastno platformo webOS.


Mobilni operacijski sistem webOS podjetje LG Electronics trenutno uporablja le na področju pametnih televizorjev, pri čemer ta žanje precejšnje uspehe. Glavne prednosti novosti v primerjavi s televiziji Android so enostavna povezava, enostaven prekop in enostavno iskanje. Funkcija enostavne povezave uporabnikom olajša pripravo pametnega televizorja na uporabo, saj ga čez celoten postopek vodi navidezni lik »Bean Bird«. Pri televizorjih je omogočen še enostaven prekop med najpogosteje uporabljenimi aplikacijami in dostop do bogate palete filmskih posnetkov na zahtevo. Tu je uporabnikom omogočeno celo glasovno upravljanje in upravljanje z gestami.


Mnogi strokovnjaki so prepričani, da bo podjetju LG Electronics številne prednosti mobilnega operacijskega sistema webOS uspelo prenesti na pametne ročne ure. Prvi primerki novosti naj bi prodajne police trgovin po vsej verjetnosti ugledali še letos, in sicer proti koncu leta.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več