Računalništvo, telefonija
22.04.2014 14:13

Deli z drugimi:

Share

Ure in zapestnice zgolj modna muha?

Ure in zapestnice zgolj modna muha?
Ure in zapestnice zgolj modna muha?

Eden izmed prvih ponudnikov pametnih zapestnic, podjetje Nike, je najavilo velika odpuščanja. Novica ne bi bila tako pretresljiva, navsezadnje podjetja velikokrat zaposlijo ljudi in jih na koncu časovno omejenega projekta odpustijo, če v tem primeru ne bi šlo za razvojno ekipo FuelBand. Nike je bilo prvo podjetje, ki je razvilo funkcionalne in hkrati oblikovalsko všečne pametne zapestnice ter z njimi doseglo masovni preboj.

Glavni razlog za takšno odločitev je nejasna prihodnost glede razvoja naslednikov današnjih FuelBand zapestnic. Podjetja kot so Samsung in v prihodnje najverjetneje tudi Apple, investirajo veliko sredstev v razvoj naslednje generacije pametnih ur, ki bodo ponuja veliko več kot zgolj merjenje telesne aktivnosti. S tem bo FuelBand v relativno kratkem času postal tehnološko zastareli produkt.


Po drugi strani pa se pojavljajo govorice, da bi naj resnični razlogi bili čisto drugi. Nike namreč ni uspel vzpostaviti stroškovno učinkovite proizvodnje in posledično dosega premalo dobička na prodano zapestnico. Prav tako se postavlja vprašanje ali povpraševanje po pametnih urah in zapestnicah s strani uporabnikov ni precenjeno. Navsezadnje je že v tem trenutku na trgu veliko ponudnikov z napravami, ki natančno merijo npr. vašo telesno aktivnost. Kljub temu je število kupcev zaenkrat še zelo omejeno.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več