Telefoni
12.12.2013 10:47

Deli z drugimi:

Share

Nokia Normandy: Pametni mobilni telefon z Androidom!

Čeprav je finski gigant s podjetjem Microsoft podpisal 5,4 milijarde evrov težko prevzemno pogodbo, naj bi ta še vedno nadaljeval z razvojem mobilnika Android. To zatrjujejo zanesenjaki spletnega portala @evleaks, ki so na družbenem omrežju Twitter celo objavili prvo fotografijo novosti.
Pametni mobilni telefon Nokia Normandy s prirejenim Androidom naj bi luč sveta ugledal v prvi polovici naslednjega leta.
Pametni mobilni telefon Nokia Normandy s prirejenim Androidom naj bi luč sveta ugledal v prvi polovici naslednjega leta.

Časopisna hiša New York Times je septembra letos razkrila, da je podjetje Nokia leta 2011 resno razmišljalo o pričetku prodaje pametnih mobilnih telefonov s prednameščenim mobilnim operacijskim sistemom Android. Čeprav je finski gigant s podjetjem Microsoft podpisal 5,4 milijarde evrov težko prevzemno pogodbo in pred kratkim dobil vse zelene luči za prevzem, naj bi ta še vedno nadaljeval z razvojem mobilnika Android. To zatrjujejo zanesenjaki spletnega portala @evleaks, ki so na družbenem omrežju Twitter celo objavili prvo fotografijo novosti.

Iz prve fotografije pametnega mobilnega telefona Nokia Normandy je razvidno, da je ohišje novica v osnovi enako mobilnikom družine Lumia, ki poganjajo mobilni operacijski sistem Windows Phone. Novost naj bi omogočala poganjanje mobilnih aplikacij Android, pri čemer dostop do aplikacij naj ne bi bil omogočen preko portala Google Play. Pametni mobilni telefon Nokia Normandy naj bi luč sveta ugledal v prvi polovici prihodnjega leta, v kolikor to »namero« seveda ne prepreči podjetje Microsoft.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več