Telefoni
21.10.2013 06:37

Deli z drugimi:

Share

Nokia z 90-odstotki trga mobilnikov Windows Phone

Nokia s pametnimi mobilnimi telefoni Lumia trenutno obvladuje kar zavidljivih 90-odstotkov tržišča naprav, ki poganjajo mobilni operacijski sistem Windows Phone. Med uporabniki je zdaleč najbolj priljubljeni cenovno ugoden mobilnik Nokia Lumia 520, saj si ga lasti že skoraj četrtina vse uporabnikov.
Nokia kraljuje na trgu mobilnih naprav, ki poganjajo mobilni operacijski sistem Windows Phone!
Nokia kraljuje na trgu mobilnih naprav, ki poganjajo mobilni operacijski sistem Windows Phone!

Najnovejša raziskava trga pametnih mobilnih telefonov Windows Phone s strani analitske hiše AdDuplex je pokazala, da podjetje Nokia s svojimi mobilniki družine Lumia obvladuje že kar zavidljivih 90-odstotkov tržišča. V dobrih treh mesecih se je število uporabnikov mobilnikov finskega giganta povečalo za kar pet odstotnih točk. Do konca letošnjega leta naj bi se po ocenah mnogih strokovnjakov delež uporabnikov mobilnikov Nokia Lumnia širom sveta še povečal.

Med uporabniki mobilnih naprav z Microsoftovim operacijskim sistemom Windows Phone je zdaleč najbolj priljubljeni cenovno ugoden mobilnik Nokia Lumia 520, saj skupno »obvladuje« kar 23,2-odstotka svetovnega trga. Drugo in tretje mesto z 9,2-odstotki trga zasedata pametni mobilni telefon Nokia Lumia 920 in Lumia 620, medtem ko na četrtem in petem mestu najdemo mobilnika Lumia 710 in Lumia 800 s 7,2- oziroma 6,2-odstotnim tržnim deležem.

Raziskava analitske hiše AdDuplex je še pokazala, da so na trgu pametnih mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Windows Phone prisotna še podjetja HTC (7,7-odstotni tržni delež), Samsung (1,8-odstotni delež) in Huawei (1,2-odstotni tržni delež). Verjetno je le še vprašanje časa, kdaj bo podjetje Nokia postalo edini proizvajalec pametnih mobilnikov Windows Phone, saj ga je pred kratkim za preračunanih 5,4 milijard evrov prevzelo podjetje Microsoft.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888