Operacijski sistemi
06.10.2013 13:19

Deli z drugimi:

Share

Google presenetil z Androidom 4.3.1 Jelly Bean!

Programerji podjetja Google so uporabnike tabličnih računalnikov Nexus 7 2 (2013) prijetno presenetili s pripravo mobilnega operacijskega sistema Android 4.3.1 Jelly Bean. Novost prinaša izboljšave predvsem na področju stabilnosti in učinkovitosti delovanja ter je na voljo preko sistema OTA (Over The Air).
Posodobitev na mobilni operacijski sistem Android 4.3.1 Jelly Bean bo izboljšala stabilnost in učinkovitost delovanja tablice Google Nexus 7 2 (2013).
Posodobitev na mobilni operacijski sistem Android 4.3.1 Jelly Bean bo izboljšala stabilnost in učinkovitost delovanja tablice Google Nexus 7 2 (2013).

Medtem ko so vse oči uporabnikov mobilnih naprav Android uperjene v prihod mobilnega operacijskega sistema Android 4.4 KitKat, so inženirji podjetja Google presenetili z najavo nove različice Androida 4.3. Nova različica priljubljenega mobilnega operacijskega sistema Android je opremljena z oznako 4.3.1 Jelly Bean in je trenutno na voljo le za uporabnike Googlovih tabličnih računalnikov Nexus 7 2 (2013). Novost bo najkasneje do konca oktobra na voljo vsem uporabnikom tovrstnih tablic širom sveta.

Novi mobilni operacijski sistem Android 4.3.1 Jelly Bean prinaša izboljšave predvsem na področju stabilnosti in učinkovitosti delovanja. Med vidnejšimi novostmi naj bi izstopala predvsem možnost omejevanja dostopa do posamičnih aplikacij preko uporabniških računov ter napredna zaščita tablice v primeru kraje ali izgube. Nekaj komajda opaznih grafičnih in predvsem hitrostnih izboljšav je bil deležen tudi grafični vmesnik.

Nadgradnja mobilnega operacijskega sistema Android 4.3.1 Jelly Bean za tablične računalnike Google Nexus 7 2 (2013) je na voljo preko sistema OTA (Over The Air), kar pomeni, da za celoten postopek prenosa in namestitve poskrbi kar Tablični računalnik sam. Ko bo novost na voljo se nam bo sporočilo o nadgradnji pojavilo le nekaj trenutkov za tem, ko bomo vključili brezžično povezavo Wi-Fi oziroma 3G. Za prenos posodobitve lahko uporabimo tudi slednjo povezavo, saj njena velikost znaša zgolj 9,42 megabajtov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več