Telefoni
07.04.2013 08:45

Deli z drugimi:

Share

Samsung z novima mobilnikoma Galaxy za mlade

Podjetje Samsung je za mlade, poslovneže in tiste, ki veliko potujejo po svetu pripravilo dva nova mobilnika družine Galaxy, in sicer Galaxy Star in Galaxy Pocket. Novinca omogočata sočasno uporabo dveh pomnilniških kartic SIM in sta dovolj zmogljiva za enostavnejša vsakdanja opravila.
Samsung Galaxy Star in Galaxy Pocket sta nova cenovno ugodna mobilnika za enostavnejša vsakdanja opravila.
Samsung Galaxy Star in Galaxy Pocket sta nova cenovno ugodna mobilnika za enostavnejša vsakdanja opravila.

Medtem ko najbolj strastni ljubitelji Samsungovih pametnih mobilnih telefonov z veliko vnemo pričakujejo pričetek prodaje supermobilnika Galaxy S4, je južnokorejski gigant »potihoma« najavil dva nova mobilnika družine Galaxy, ki sta pisana na kožo predvsem mladim. Mobilnika Galaxy Star in Galaxy Pocket Neo bosta na stari celini naprodaj še pred poletjem in bosta tržno precej zanimiva, saj omogočata sočasno uporabo dveh pomnilniških kartic SIM. Novinca bosta zato kot nalašč tudi za podjetja in tiste, ki veliko potujejo širom sveta.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Star temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 4.1.2 Jelly Bean, ki ga poganja enojedrni procesor frekvence enega gigaherca v navezi s sistemskim pomnilnikom kapacitete 512 megabajtov. Za shranjevanje podatkov je na voljo vgrajen pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov, ki ga po potrebi lahko razširimo z uporabo pomnilniških kartic microSD. Povezavo v svetovni splet omogočata brezžična povezava Wi-Fi in modem za mobilno omrežje EDGE.

Samsung Pocket Neo je nekoliko šibkejši od modela Galaxy Star, saj je opremljen s 850-megaherčnim procesorjem in 512-megabajtnim sistemskim pomnilnikom. Podatke lahko shranjujemo na vgrajeni pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov, navigacijo po neznanih krajih pa zagotavlja sistem GPS. Mobilnik Samsung Pocket Neo začuda podpira celo ruski navigacijski sistem GLONASS.

Ta pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Star kot Pocket Neo za prikazovanje slik uporabljata zaslon s 3-palčno (7,6-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 240 x 320 slikovnih točk. Za zajem fotografij in videoposnetkov pa je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti dveh milijonov točk.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več