Digitalizacija
28.03.2013 10:52

Deli z drugimi:

Share

GoMo izmeri uspešnost mobilne oglaševalske kampanje

Google je predstavil novo spletno orodje, s pomočjo katerega bomo lahko izmerili dejansko vrednost posameznih mobilnih oglaševalskih akcij.
Google je predstavil novo spletno orodje, s pomočjo katerega bomo lahko izmerili dejansko vrednost posameznih mobilnih oglaševalskih akcij.

Google je predstavil novo spletno orodje (goo.gl/XpeXE), s pomočjo katerega bodo lahko uporabniki izračunali donos posamezne oglaševalske akcije preko mobilnih naprav. Mobilni računalnik – kot ga imenujejo pri Googlu, je zasnovan tako, da oglaševalcem zagotavlja vpogled v uporabo posameznih aplikacij, pregled nad obiskom mobilnih strani in aktivnostmi na različnih napravah. Orodje bo uporabno takrat, ko boste uporabili sistem Googlovega oglaševanja, saj je sama storitev povezana z Googlovim sistemom AdWords.

Z novim Googlovim orodjem boste dobili oceno celotne vrednosti vaše oglaševalske kampanje, ceno glede na klik in donosnost naložbe (ROI), s pomočjo katerega boste ugotovili koliko prometa vam pravzaprav ustvarijo mobilne naprave. Čeprav se na prvi pogled zdi precej preprosto orodje, pa bo podrobnejša analiza pokazala, da bo to uporabno tudi za tiste nekoliko bolj vešče marketinške guruje. V nadaljevanju si lahko ogledate, kako na primeru blagovne znamke Adidas, celotna zadeva deluje tudi v praksi.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več