Računalništvo, telefonija
28.09.2004 09:44
Posodobljeno 20 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Olympusove digitalne novosti

Danes v Kolnu svoja vrata odpira največji sejem fotografske opreme na svetu – Photokina 2004. Omenjeni sejem je dober razlog, da so pri Olympusu pripravili novosti in nove smernice predvsem na področju digitalne fotografije in pripadajoče opreme.


Olympus C-470 Zoom

Med digitalnimi fotoaparati je, kot je to že v navadi, največ novosti v vstopnem razredu oziroma Olymusovem razredu EASY. Poleg že predstavljenega modela C-370 Zoom je predstavljen še zmogljivejši bratec z oznako C-470 Zoom. Njegova značilnost je, da se v novem, privlačnem in kompaktnem ohišju skriva visoko kvalitetno tipalo z ločljivostjo 4 milijonov točk in 3x optično povečavo, za uporabnika pa je aparat nezahteven in enostaven za uporabo.


Elegantni AZ-2 Zoom

Za nekoliko zahtevnejše in predvsem natančnejše uporabnike, vsaj kar se tiče materialov, je na voljo digitalni fotoaparat, narejen na osnovi Ferrarijevega modela 2004. Nosi oznako AZ-2 in je najtanjši Olympusov model s kovinskim ohišjem in s kar 6,4 cm (po diagonali) velikim iter kontrastnim LCD zaslonom. Njegovo tipalo premore prav tako 4 milijone točk in zahvaljujoč posebni optično “prelomljeni” poti svetlobe dosega 2,8x optični zoom, ne da bi pri tem objektiv moral izstopiti iz lepo oblikovanega in ravnega ohišja.

V najvišjem amaterskem razredu HIGH END je bržkone najbolj pričakovana novost, ki jo pričakujejo predvsem najzahtevnejši amaterski uporabniki, novi E-300. To je digitalni SLR z osemmilijonsko ločljivostjo in izmenljivimi objektivi, ki temeljijo na 4/3 standardu. Njegova posebnost je tudi za SLR – zrcalnorefleksni fotoaparat, neobičajna oblika, ki je posledica zamenjave penta-prizme s TTL opičnim Porro iskalom. Ta model je idealen za napredne uporabnike, saj gre za kombinacijo popolnega SLR delovanja, idealnega rokovanja in izjemno zanimive cene.

Poleg digitalnih fotoaparatov so novosti še v novi programski opremi Camedia Master 1.0, ki ponuja uporabniku celo vrsto novih inovativnih možnosti, prevsem pri urejanju video posnetkov in CD/DVD zapisovanju. Vsi postopki so zelo enostavni, torej jasni in preprosti. Skratka, z uporabo novega programa se upravljanje datotek spremeni v užitek.


Iskalo VA-1

Olympus Varimagni – kotno iskalo VA-1 je še ena novost, ki jo predstavlja Olympus. Če so fotografije običajno posnete v stoječem položaju, umetniške pa velikokrat posnete iz neobičajnih perspektiv, omenjeno kotno iskalo omogoča izostritev slike v kateremkoli položaju in s pomočjo dodatne povečave. Uporabimo ga lahko z aparatom E-1 ali E-300.

Poleg vseh že omenjenih novosti je Olympus tokrat predstavil še nekaj uporabniških rešitev, ki zadovoljijo praktično vsako željo. Takšen je sistem za enostavno upodabljanje, kar pomeni priročen način tiskanja in urejanja digitalnih fotografij doma ali na poti. Sistem, zaradi svoje ultra kompaktne oblike z lahkoto uporabnik prenaša naokoli in ga, takorekoč, lahko uporabi povsod, brez uporabe osebnega računalnika. Vsebuje digitalni fotoaparat, tiskalnik za domačo uporabo, trdi disk in DVD snemalnik. Naslednja novost je m:robe koncept, ki združuje osebne fotografije in najljubšo glasbo. Z združitvijo prednosti glasbenega predvajalnika in digitalnega fotoaparata prevzema Olympus eno vodilnih mest v hitro razvijajočem svetu mobilne zabave. Olympusov razstavni paviljon se nahaja v hali 3.2 razstavni prostor F/G 28/38.


Utrinek z Olympusove predstavitve na sejmu Photokina

Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več