Računalništvo, telefonija
17.11.2010 15:59
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Napredna tridimenzionalna računalniška miška za grafične oblikovalce

Računalniška miška 3D-Spheric-Mouse je povsem pisana na kožo grafičnemu oblikovanju!
Računalniška miška 3D-Spheric-Mouse je povsem pisana na kožo grafičnemu oblikovanju!

Se vam zdi, da običajne računalniške miške zasedejo preveč prostora na pisalni mizi, so neergonomske in sploh niso primerne za zahtevnejše grafično oblikovanje? Ob pogledu na novi izdelek podjetja Axsotic, ki je specializirano v pripravi računalniških vhodnih enot, se zdi, da je temu dejansko tako. Tu gre namreč za povsem inovativno tridimenzionalno računalniško miško 3D-spheric-mouse, ki je pisana na kožo grafičnim oblikovalcem.

Preden pričnemo z delom v grafičnih programih, moramo z navadno računalniško miško objekt najprej določiti, ga premakniti, povečati in zavrteti. Z uporabo računalniške miške 3D-Spheric-Mouse lahko vsa ta opravila izvedemo z eno samo potezo. Novinka namreč temelji na osnovi sredinske krogle, ki jo lahko prosto premikamo v vseh smereh. Na ta način lahko objekte na sila enostaven način “prestavljamo” po navideznem prostoru.

Medtem ko za natančno vrtenje skrbi optično tipalo ločljivosti 1.000 točk na palec, je za navigacijo na voljo magnetno tipalo ločljivosti 2.170 točk na palec. Računalniška miška 3D-Spheric-Mouse je združljiva z vsemi vidnejšimi programskimi opremami za grafično oblikovanje kot so na primer Autodesk Maya, Autodesk 3ds Max, Maxon Cinema4D in Maxon BodyPaint. Uporabljamo jo lahko na vseh računalniških sistemih, ki imajo prednameščen operacijski sistem Windows ali MacOS. Računalniško miško 3D-Spheric-Mouse bomo lahko kmalu koristili tudi za igranje računalniških iger.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več