Računalništvo, telefonija
08.11.2010 09:42
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Flash potrjeno zmanjšuje avtonomijo prenosnih naprav

Prenosni računalniki podjetja Apple niso primerni za poganjanje aplikacij Flash.
Prenosni računalniki podjetja Apple niso primerni za poganjanje aplikacij Flash.

Steve Jobs, izvršilni direktor podjetja Apple, že dalj časa zagotavlja, da njihove prenosne naprave iPhone, iPad in iPod touch nikoli ne bodo opremljene s podporo za aplikacije Flash. Te naj bi za uporabnike predstavljale izjemno nevarno varnostno tveganje in brez potrebe odžirajo procesorsko moč prenosnim napravam.

Da izjave Steva Jobsa niso iz trte zvite, so pred kratkim dokazali računalniški zanesenjaki spletnega portala Ars Technica. Ti so za preizkušanje uporabili kar prenovljeni miniaturni prenosni računalnik MacBook Air. Izsledki »raziskave« so pokazali, da aplikacije Flash dejansko zmanjšujejo avtonomijo prenosnih naprav Apple. Avtonomija delovanja prenosnika MacBook Air se je namreč zmanjšala za kar dve uri.

Računalniški zanesenjaki spletnega portala Ars Technica so pri prikazovanju spletnih strani Flash izmerili, da se je avtonomija miniaturnega prenosnega računalnika MacBook Air zmanjšala za dobrih 30 odstotkov. Medtem ko je avtonomija prenosnika na spletnih straneh HTML5 znašala kar dobrih šest ur, se je ta na spletnih straneh Flash zmanjšala na vsega štiri ure.

Zmanjšanje avtonomije prenosnika MacBook Air gre v prvi vrsti pripisati povečani aktivnosti procesorja pri prikazovanju vsebin Flash. Čeprav je Adobe za operacijske sisteme MacOS že pripravil vstavek Flash, ki za preračunavanje grafičnih oblik koristi zmogljivost grafičnega jedra, ta še vedno v pretežni meri uporablja računsko moč procesorja. Podjetje Adobe se na ugotovitve računalniških zanesenjakov spletnega portala Ars Technica še ni odzvalo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18