Računalništvo, telefonija
21.10.2010 09:30
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cisco ūmi – prihodnost hišnega TelePresence sistema

Enostavno, jasno in živo HD izkustvo
Enostavno, jasno in živo HD izkustvo

Podjetje Cisco je predstavilo sistem Cisco ūmi Telepresence, prvo domačo HD video rešitev, ki združuje družino in prijatelje, ne glede na to, ali so ti v neposredni bližini ali razklopljeni po celem svetu. Z uporaba HD televizorja in širokopasovnega interneta, Cisco ūmi zagotavlja jasne, naravne in žive video komunikacije, kot bi bili vaši prijatelji v istem prostoru.

Hišni TelePresence sistem zagotavlja neverjetno jasno in živahno video komunikacijo z uporabo že obstoječih HD televizijskih sprejemnikov. Glede na visoke zmogljivosti, lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo bliskovit razmik takšne opreme.

Sistem Cisco ūmi združuje funkcije HD kamere, nadzorne plošče in daljinskega upravljanja in uporablja vse prednosti in dognanja rešitve TelePresence, ki uporabnikom zagotavljajo resnično in neomejeno komunikacijo in samodejno prilagajanje razmeram v prostoru. Po priključitvi Cisco rešitve na HD TV sprejemnik in žično ali brezžično širokopasovno omrežje, se na zaslonu odpre uporabniški vmesnik, preko katerega lahko uporabnik kliče, dostopa do video sporočil, vzdržuje stike in prilagaja svoj profil in nastavitve. Preko Cisco ūmi-ja je omogočeno tud snemanje lastnih video posnetkov in dajanje v skupno uporabo preko Facebooka, YouTube, ali elektronske pošte. Stik s strankami, ki nimajo takšnega sistema je mogoč preko kateregakoli računalnika, ki je opremljen s spletno kamero in Google Video chat storitvijo.

“Cisco z uporabo novih video komunikacij zbližuje ljudi, ki vsakodnevno spreminjajo poslovne in zasebne komunikacije in nudi nove oblike zabave in načine za povezovanje s prijatelji” – je dejal predsednik in izvršni direktor podjetja Cisco, John Chambers. “Cisco ūmi predstavlja del prihodnosti, kjer ima tehnologija odločilno vlogo pri povečanju dostopnosti novih storitev, od izobraževanja in zdravstvenega varstva do finančnih storitev.”

Cisco ūmi bo v začetku prihodnjega leta na voljo uporabnikom Verizona v ZDA. Pri Ciscu obljubljajo, da bodo kaj hitro ponudbo razširili še na ostale trge.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,