Facebook
31.03.2021 20:05
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook s čezoceanskima kabloma za boljši internet

Število uporabnikov interneta se je v Indoneziji v zadnjem letu povečalo za 16 %, na 202 milijona.
Število uporabnikov interneta se je v Indoneziji v zadnjem letu povečalo za 16 %, na 202 milijona.

Facebook bo v sodelovanju z Alphabetovim Googlom in regionalnimi telekomunikacijskimi podjetji na dno Javanskega morja položil dva nova kabla, s katerima bo povečal internetno kapaciteto v Indoneziji in Singapurju.

Echo in Bifrost sta prva kabla, ki bosta potekala po novi poti v Javanskem morju. V morju, ki se nahaja na vzhodni meji Indijskega ocena, bo na ta način povečana kapaciteta za okrog 70 %“, je za portal Reuters povedal podpredsednik omrežnih investicij pri Facebooku, Kevin Salvadori. Kabla bosta povezovala Singapur in Indonezijo z ZDA.

Facebook je v sporočilu za javnost zapisal: “Pandemija Covid-19 je močno povečala potrebo po zanesljivi internetni povezavi. Internet je ljudem po vsem svetu omogočil, da so ostali povezani, medtem ko so bili fizično ločeni. Lahko so nadaljevali z izobraževanjem, skrbeli za svoje zdravje in delali na daljavo“.

Povpraševanje po 4G, 5G in ostalih omrežjih se predvsem v azijsko-pacifiški regiji povečuje. Echo in Bifrost bosta tako še naprej podpirala in omogočala razvoj regije ter nudila kakovostno internetno povezavo za stotine milijonov ljudi in podjetij. V Facebooku poudarjajo, da je rast gospodarstva v veliki meri povezana s širokim dostopom do interneta.

Po besedah Salavadorija bosta omenjena kabla prva, ki bosta neposredno povezala ZDA z glavnimi deli Indonezije. Facebook Echo gradi v partnerstvu z Alphabetovim Googlom in indonezijskim telekomunikacijskih podjetjem XL Axiata in naj bi bil zgrajen do leta 2023. Bifrost pa Facebook gradi v sodelovanju s Telinom, podjetjem indonezijskega Telkomsela in singapurskim konglomeratom Keppel. Konec gradnje načrtujejo v letu 2024.

Preden bo lahko “internet tekel” po obeh kablih, bodo to morali odobrili številni regulatorji. Je pa Facebookova poteza naslednja v vrsti investicij, ki jih “veliki F” usmerja v Indonezijo, ki je eden njegovih petih glavnih trgov.

Indonezija sicer beleži eno največjih številk uporabnikov interneta na svetu: februarja letos je bilo aktivnih uporabnikov interneta v Indoneziji kar 202,6 milijona od vsega skupaj 274 milijonov prebivalcev. V letu 2020 se je tam število aktivnih uporabnikov interneta povečalo za 27 milijonov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več