Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
16.10.2024 17:00

Deli z drugimi:

Share

Quocirca je Konico Minolto že četrto leto zapored imenovala za vodilno na področju upravljanih storitev tiskanja

Quocirca je Konico Minolto že četrto leto zapored imenovala za vodilno podjetje na področju upravljanja storitev tiskanja (MPS). Quocirca analitiki v svoji raziskavi ugotavljajo, da so kibernetska varnost, umetna inteligenca in vpliv tiskanja na okolje najpomembnejši dejavniki za večino podjetij. Meni, da je Konica Minolta “v dobrem položaju za izpolnjevanje različnih potreb tako malih in srednje velikih podjetij kot velikih podjetij”. Po mnenju Quocirca je “ICW [Intelligent Connected Workplace] ponudba družbe Konica Minolta še posebej dobra izbira za majhne in srednje velike stranke”.


Kibernetska varnost in umetna inteligenca sta pomembni
Družba Quocirca je svojo letno raziskavo izvedla v 500 organizacijah z več kot 250 zaposlenimi, ki uporabljajo MPS v Združenem kraljestvu, Franciji, Nemčiji in ZDA. Ta je pokazala, da bosta kibernetska varnost (66%) in umetna inteligenca (64%) najpomembnejši tehnološki naložbi v prihodnjem letu.

Quocirca navaja, da Konica Minolta ponuja vrsto prilagojenih varnostnih ukrepov, ki strankam pomagajo doseči varnost dokumentov in podatkov. Poleg tega je Konica Minolta letos predstavila novo generacijo multifunkcijskih tiskalnikov bizhub i- Serije, ki vključujejo napredno nadgradnjo sistemske programske opreme (firmware), ki zagotavlja večjo zaščito pred zlonamernimi dejavnostmi.

Analitiki poudarjajo, da ima Konica Minolta globalen, poenoten portfelj storitev za delovna okolja in močan poudarek na upravljanju informacij s pomočjo umetne inteligence. Konica Minolta je prepoznala tudi vse večjo vlogo umetne inteligence pri storitvah, povezanih z upravljanjem tiskanja (MPS – Managed Print Services) in “širi svojo strategijo umetne inteligence, da bi izboljšala avtomatizacijo poslovanja za stranke”. To vključuje “rešitve z umetno inteligenco, vključno z zajemom podatkov, robotsko avtomatizacijo procesov (RPA – Robotic Process Automation), upravljanjem vsebin in poslovnih procesov ter optimizacijo”. Quocirca izpostavlja tudi platformo MPS (hrbtenica platforme OPS – Optimized Print Services) družbe Konica Minolta, ki jo poganja umetna inteligenca, kot eno od njenih prednosti, “da bi izboljšala podporo strankam ICW. To vključuje napredno diagnostiko na daljavo, ki uporablja umetno inteligenco za napovedovanje in preprečevanje okvar opreme, infrastrukture in/ali rešitev”.

Vpliv tiskanja na okolje

Quocirca študija razkriva tudi, da je eden največjih izzivov, s katerimi se soočajo podjetja, zmanjšanje okoljskega vpliva tiskanja (38%), ki se je z lanskega tretjega mesta premaknilo na prvo mesto v letu 2024. To se odraža tudi v pričakovanjih podjetij do MPS: manjši vpliv na okolje uvrščajo na vrh pričakovanih koristi (povprečna ocena 4,56 od 5). Quocirca v svojem poročilu navaja, da Konica Minolta “ponuja vrsto razširjenih trajnostnih storitev. Te vključujejo orodje za ocenjevanje skupnih stroškov lastništva, ki strankam omogoča spremljanje porabe energije vsakega multifunkcijskega tiskalnik; program bizhub Refreshed, ki ponuja obnovljene naprave in program recikliranja Clean Planet.”

Močan ICW portfelj
Anketiranci, ki so sodelovali v raziskavi družbe Quocirca, so kot tri najpomembnejša merila pri izbiri ponudnika MPS navedli IT (42%), kibernetsko varnost (33%) in strokovno znanje o avtomatizaciji delovnih procesov (31%). Quocirca navaja, da je prednost podjetja Konica Minolta celovit portfelj za podporo digitalne preobrazbe strank. Podjetje je “učinkovito preseglo tradicionalno MPS in pod blagovno znamko ICW zagotavlja širši nabor rešitev in storitev”, vključno s “storitvami v oblaku, varnostnimi storitvami, storitvami upravljanja IT, storitvami upravljanja aplikacij, storitvami upravljanja informacij ter storitvami upravljanja delovnih procesov in avtomatizacije”. Poleg tega je “Konica Minolta vzpostavila močan in zrel portfelj izdelkov, ki jih je mogoče prilagoditi podjetjem vseh velikosti”, navaja poročilo.

Ponosni smo, da ohranjamo vodilni položaj v MPS sektorju. Ugotovitve raziskave družbe Quocirca se ujemajo z našimi izkušnjami s strankami. Te želijo, da jim pomagamo izkoristiti prednosti novih inovacij v podporo preoblikovanju njihovih delovnih okolij in širšim poslovnim zahtevam.

Matjaž Babnik, Vodja marketinga, Konica Minolta Slovenija


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Konica Minolta

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več