Računalništvo, telefonija
23.09.2024 10:00

Deli z drugimi:

Share

Qualcomm razmišlja o prevzemu Intela

Qualcomm naj bi navezal stik s podjetjem Intel, da bi preučil možnost prevzema proizvajalca čipov.

Glavni izvršni direktor Qualcomma Cristiano Amon je po navedbah vira, ki je bil seznanjen z zadevo, osebno vključen v pogajanja o prevzemu Intela, tehnološkega velikana zadnjih petih desetletij.

V začetku tega meseca je agencija Reuters poročala, da je Qualcomm preučil možnost nakupa delov Intelovega oblikovalskega poslovanja, in da je bila za Qualcomm posebej zanimiva prav enota za oblikovanje osebnih računalnikov.

Pogovori z Intelom so v začetni fazi. Po navedbah tretje osebe, ki je seznanjena z zadevo, podjetje iz San Diega še ni dalo uradne ponudbe za Intel. Intelove delnice so medtem zrasle za 3,3 %, medtem ko so delnice podjetja Qualcomm padle za 2,9 %.

Qualcomm je pristopil v trenutku, ko je Intel najšibkejši. Od začetka leta so njihove delnice predvsem zaradi težav s procesorji izgubile skoraj 60 % svoje vrednosti. V vseh oddelkih so tudi že napovedali masovna odpuščanja.

Če bi se posel zgodil, bi ga najverjetneje takoj pregledali protimonopolni regulatorji v Združenih državah Amerike, na Kitajskem in v Evropi. Qualcomm bi morda moral, da bi pridobil odobritev regulatorjev, celo odprodati dele podjetja Intel.

Ponudba bi pomenila največji poskus prevzema v tehnološki industriji, odkar je Broadcom leta 2018 želel kupiti Qualcomm za 142 milijard dolarjev, nato pa je takratni predsednik Donald Trump zaradi tveganj za nacionalno varnost posel zavrnil.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več