Prenosni računalniki
08.09.2024 16:02

Deli z drugimi:

Share

Apple z vsemi topovi nad računalnike Copilot+

Podjetje Apple je nedavno pripravilo oglas v katerem trgi, da je njegov prenosnik MacBook Air M3 najboljša naprava za poganjanje umetne inteligence.
Foto: Apple
Foto: Apple

Prenosni računalnik Apple MacBook Air M3 je prodajne police trgovin ugledal marca letos. Ob pričetku prodaje podjetje Apple ni oglaševalo njegove sposobnosti poganjanja umetne inteligence. A kot vse kaže se je to nedavno spremenilo. Podjetje Apple je namreč pripravilo oglas v katerem trgi, da je njegov prenosnik MacBook Air M3 najboljša naprava za poganjanje umetne inteligence.

Če gre verjeti podjetju Apple, je njihov prenosni računalnik MacBook Air M3 tudi za kar 40% hitrejši v primerjavi z računalniki Copilot+ kar se tiče grafične moči. Za nameček naj bi bil tudi do 25 odstotkov hitrejši pri deskanju po svetovnem spletu. Inženirji podjetja Apple so njihov MacBook Air M3 pričakovano primerjali s prenosnim računalnikom Microsoft Surface Laptop 7.

Apple je za primerjavo uporabil prenosni računalnik M3 MacBook Air s 16 gigabajti sistemskega pomnilnika ter procesorjem z osmimi procesorskimi jedri in 10 grafičnimi sredicami. Tega je primerjal s prenosnikom Microsoft Surface Laptop 7, ki je opremljen z 12-jedrnim procesorjem Snapdragon X Elite in 16 gigabajti sistemskega pomnilnika.

To naj bi se spremenilo s prihodom prenosnikov Copilot+, ki jih bodo poganjali Intelovi procesorji Intel Lunar Lake. Ti namreč, vsaj na papirju, obetajo precej večje zmogljivosti v primerjavi s procesorjem Apple M3. To pa bomo lahko preverili šele, ko bodo novi prenosniki na voljo za nakup.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Microsoft Apple

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178