Poslovne rešitve
06.09.2024 16:00

Deli z drugimi:

Share

United Cloud na podelitvi Streaming Media European Innovation Awards prejel nagrado za rešitev leta na področju umetne inteligence

Platforma za strojno učenje Leon podjetja United Cloud si je priborila zmago za inovacije na področjih umetne inteligence in zaščite večpredstavnostnih vsebin.

Center za raziskave in razvoj United Cloud, ki znotraj skupine United Group skrbi za inovativne storitve, je prejel evropsko nagrado za inovacije na področju pretočnih storitev za rešitev umetne inteligence leta.

 

United Cloud je razvil platformo za strojno učenje Leon, ki je bila izbrana za najbolj inovativno rešitev na področju umetne inteligence. Ta rešitev je integrirana s platformo podjetja United Cloud za boj proti piratstvu (Gladiator) in izkorišča napredno arhitekturo nevronski mrež za analizo ter samodejno zaznavanje platform in logotipov televizijskih programov, na podlagi česar pripravlja poročila o piratskih pretočnih vsebinah. Rešitev uspešno odkrije več kot 99 odstotkov primerov in lahko v 24-urnem obdobju obdela 13.000 piratskih programov. Ponuja odgovor na kompleksne izzive, povezane z varnostjo večpredstavnostnih vsebin in zahtevami medijskih ponudnikov, saj ponudnikom storitev zagotavlja orodja za boj proti piratstvu in zaščito prihodkov.

 

»Ta ugledna nagrada poudarja vodilno vlogo podjetja United Cloud, ko gre za inovacije v evropski panogi ponudnikov pretočnih storitev, prav tako pa odraža našo zavezanost k razvoju tehnologij umetne inteligence,« je dejal Srđan Đurđević, izvršni direktor podjetja United Cloud. »To priznanje je za nas velika čast in še naprej si bomo prizadevali razvijati rešitve naslednje generacije za stranke in končne uporabnike, pri čemer je umetna inteligenca prednostni cilj v naših načrtih

 

Nagrajena tehnologija se uporablja v omrežjih za distribucijo vsebin (CDN) osmih telekomunikacijskih operaterjev skupine v jugovzhodni Evropi, ki pokrivajo vse telekomunikacijske trge skupine United Group in dosegajo 40 milijonov prebivalcev. V Sloveniji v okviru skupine United Group poslujejo telekomunikacijsko podjetje Telemach Slovenija, informativna spletna portala N1 in Forbes, televizija Sportklub, CAS Media ter platforma za e-poslovanje Shoppster.

 

Leon in umetna inteligenca poleg tega zagotavljata še eno funkcijo televizijske platforme podjetja United Cloud, ki je namenjena končnim uporabnikom in je pod blagovno znamko EON TV na voljo na vseh trgih. Funkcija »Preskoči uvod« zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo pri ogledu televizijskih oddaj, saj naročnikom omogoča, da brez človeškega posredovanja preskočijo ponavljajoče se uvodne špice.

 

Leon je poenotena platforma za upravljanje in varno shranjevanje modelov strojnega učenja podjetja United Cloud in zunanjih ponudnikov. Nove modele strojnega učenja doda kot storitve in jih integrira z različnimi platformami za enostavno vpeljavo rešitev na podlagi umetne inteligence.

 

Med najboljše tri v svojih kategorijah sta se uvrstili še dve tehnološki rešitvi za pretočne storitve podjetja United Cloud. Dodatek s športnimi podatki (SportsZone) se je uvrstil na drugo mesto v kategoriji Dostava in distribucija vsebin, sistem Octopus za oddaljeno upravljanje za telekomunikacijske operaterje pa je bil izbran med finaliste v kategoriji Platforme za kakovost storitev/kakovost izkušnje.

 

Na letošnji, 16. podelitvi nagrad je več kot 1200 posameznikov oddalo več kot 9000 glasov za izdelke, nominirane v 12 kategorijah, ki predstavljajo celotno paleto izdelkov in storitev v evropski panogi ponudnikov pretočnih storitev.

 

Za več informacij obiščite spletno mesto podjetja United Cloud.  


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
umetna inteligenca

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NIKON GmbH – Podporna pisarna Slovenija

Leskoškova 9e, 1000 Ljubljana, Tel: 01 280 08 12
Nikon je vodilno podjetje s področij fotografije, digitalnega zajema ter natančne optike. Njegove izdelke odlikujejo vrhunska kakovost izdelave, napreden dizajn ter odlične zmogljivosti, ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več