Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
23.08.2024 11:10

Deli z drugimi:

Share

V dveh letih do diplome: hibridni študij računalništva in informatike

Glede na to, da berete Računalniške novice, vas zagotovo navdušujejo računalniki in informacijska tehnologija? Če si želite, da bi se tudi vaša kariera osredotočala na ta področja, je prvi korak pridobitev ustrezne izobrazbe.

Dobite jo lahko na Višji strokovni šola DOBA (VSŠ DOBA), ki je ravnokar za drugi prijavni rok razpisala še nekaj prostih vpisnih mest za vpis v prenovljen in zelo sodoben študijski program Računalništvo in informatika.

Ker program izvajajo hibridno, je zelo primeren za vse, ki ste že redno zaposleni ali delate preko študentskega servisa.

Hibridni študij združuje predavanja v živo in online

Način izberete sami. Hibridna predavanja potekajo sinhrono za vse, tako za študente,  prisotne v predavalnici na šoli, kot za študente, ki izberejo možnost, da predavanjem sledijo online preko računalnika. Hibridna predavanja bodo potekala v poznopopoldanskem času, tako da je izvedba primerna za zaposlene.

Zakaj izbrati študij računalništva in informatike na VSŠ DOBA

V Sloveniji je kar nekaj višjih šol, ki ponujajo študij informatike. Programi so enaki, razlikuje se njihovo izvajanje. Študij računalništva in informatike na Višji strokovni šoli DOBA ponuja moderno rešitev za današnje študente, ki iščejo prilagodljivo, vendar temeljito izobraževanje.

Računalništvo in informatika je nov sodoben program, ki zagotavlja celovito izobraževanje na področju IKT. Opremi vas z znanji s področja operacijskih sistemov, programiranja, računalniških omrežij, umetne inteligence, kibernetske varnosti … Spoznali se boste z različnimi področji in tako lažje ugotovili, katero področje vam najbolj »leži« in bi ga radi usvojili do potankosti.

Predavatelji in inštruktorji so strokovnjaki s področja računalništva in informatike. Zaposleni so v podjetjih, ki sledijo sodobnim tehnološkim napredkom. Za vas to pomeni, da boste dobili pristna in aktualna znanja iz perspektive strokovnjakov, ki so zaradi svoje narave dela vedno na tekočem z dogajanjem na področju informacijske tehnologije.

Roman Zavec, inženir informatike

Pomemben poudarek študija je na praktičnem učenju skozi projekte, laboratorijsko delo in sodelovanje s tehnološkimi podjetji. Teorija je pomembna, vendar nekatera znanja lahko usvojiš le skozi prakso.

Fleksibilen urnik predavanj in možnost online študija vam omogoča popolno usklajevanje študija z osebnim življenjem, tudi če ste zaposleni. Nič več vam ne bo potrebno skrbeti, ali boste zamudili pomembno predavanje zaradi službe ali osebnih opravkov.

Z našo mrežo partnerjev lahko že med praktičnim izobraževanjem in sodelovanjem v projektih vzpostavite pomembne stike ter se povežete z ljudmi, ki delajo na področju računalništva in informatike, kar odpira vrata želeni zaposlitvi. Mreženje je zelo pomemben člen pri gradnji kariere. Izkoristite priložnost, ki vam jo ponuja VSŠ DOBA in že v času šolanja navežite stike s pomembnimi akterji na področju informatike in računalništva.

Študirajte na VSŠ DOBA in v dveh letih postanite inženir/inženirka računalništva in informatike

»Sodoben pristop učenja, ki ga ponuja VSŠ DOBA je bil ključen pri moji odločitvi za študij. Zelo sem bil navdušen nad dostopnostjo in strukturiranostjo virtualnega učnega okolja, kar mi je omogočalo spremljanje in opravljanje obveznosti od koder koli in ob času, ki mi je najbolj ustrezal.«

Roman Zavec, inženir informatike


VSŠ DOBA praznuje 25 let in vam podarja 120,00 EUR popusta za vpis do 9. septembra. Vpis poteka do zapolnitve prostih mest.


Več o programu Računalništvo in informatika na www.doba.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem VSŠ DOBA.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667