Življenjski slog
22.08.2024 11:08

Deli z drugimi:

Share

Brezplačna izobraževanja digitalne pismenosti in tečaji za odrasle

CDI Univerzum v okviru projekta Temeljne kompetence 2023–2029 ponuja vrsto brezplačnih izobraževanj, namenjenih izboljšanju računalniške in digitalne pismenosti za odrasle.

Starejši kot smo, bolj se nam zdi, da smo se naučili vsega, kar smo se v življenju lahko. Napaka. Digitalne naprave, tuji jeziki, osebnostna rast so le tri področja, katerih znanje nam lahko močno olajša vsakdanje opravke ali dojemanje sveta okoli nas.

V okviru projekta Temeljne kompetence 2023–2029 lahko usvojite kopico novih znanj. Programi so namenjeni tako zaposlenim kot brezposelnim, nižje izobraženim (srednješolsko izobraževanje – ISCED 3 ali manj), starim 55 let ali več, tujcem …

Od digitalne pismenosti do Excela

Projekt nudi program Računalniška in digitalna pismenost za odrasle, ki je namenjen posameznikom, ki želijo obnoviti ali nadgraditi svoje znanje uporabe računalniških naprav in digitalnih orodij.

Udeleženci lahko v okviru računalniške in digitalne pismenosti izbirajo med tremi različnimi podprogrami.

Najprej izpostavimo program Digitalna pismenost za odrasle, ki traja 100 ur, zajema pa temeljna znanja, ki so potrebna za učinkovito uporabo računalnikov in drugih digitalnih naprav. Udeleženci se naučijo razumevanja današnje tehnologije in osnovne uporabe, da lahko digitalne veščine kasneje samostojno uporabljajo v vsakdanjem življenju. Primeren je za vse, ki želijo usvojiti osnovne veščine uporabe računalnika, spleta, mobilnih aplikacij in drugih osnovnih digitalnih orodij.

Na voljo je tudi 40-urni kombinirani računalniški program ‒ MS Word, MS Excel, spletne strani in socialna omrežja. Namenjen je tistim, ki želijo pridobiti ali izpopolniti znanje uporabe ključnih programov Microsoft Office ter se seznaniti z osnovami spletnih storitev ter uporabe družabnih omrežij.

Tretji je napredni računalniški program – MS Excel, ki traja 40 ur. Namenjen je posameznikom, ki želijo poglobiti svoje praktično znanje uporabe programa Excel. Udeleženci se bodo naučili naprednih funkcij, analize podatkov in avtomatizacije nalog.

Poleg omenjenih programov CDI Univerzum ponuja tudi druge zanimive brezplačne tečaje.

Več jezikov znaš, več veljaš

V okviru projekta Temeljne kompetence 2023‒2029 so na voljo brezplačni tečaji tujih jezikov, ki trajajo po 40 ur. Učite se lahko angleščino, španščino in nemščino. Tečaji so idealni za vse, ki si želijo naučiti jezika brez predznanja ali pa želijo izboljšati svoje jezikovne spretnosti.

Brez strahu, ne boste se znašli med tečajniki, ki so polprofesionalni govorci, vi pa bi se želeli naučiti osnov (ali obratno). Jezikovni programi so razdeljeni na različne stopnje ‒ od najnižje do najvišje ravni. Organizatorji bodo poskrbeli, da se boste v svoji skupini počutili udobno.

Nevrolingvistično programiranje med najbolj inovativnimi programi

Med najbolj inovativnimi programi, ki jih ponuja CDI Univerzum, je tečaj nevrolingvističnega programiranja (NLP), ki prav tako traja 40 ur. NLP je proces modeliranja zavednih in nezavednih vzorcev, ki jih ima posameznik, s ciljem izboljšanja njegovih potencialov. Udeleženci se bodo naučili prepoznavati povezave med doživljanjem, mišljenjem, čustvovanjem, delovanjem in govorom. S tem bodo lahko globlje razumeli svoje doživljanje in posledično zavestno vplivali nanj.

NLP nam pomaga priklicati skrite vire moči in okrepiti že odkrite. Z veščinami prepoznavamo omejitve, ki smo jih postavili sami, ter kako se teh omejitev otresemo. Program vodi odličen poslovni trener nevrolingvističnega programiranja z mednarodnim certifikatom INLPTA, mentor, master coach in poslovni svetovalec.

Več na www.cdi-univerzum.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem CDI Univerzum.
Vas zanima več iz te teme?
izobraževanje


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več