Slika, tv, avdio
Življenjski slog
Triki in nasveti
20.07.2024 08:08

Deli z drugimi:

Share

Zvočnik Tango BT-60: retro poslastica, dober zvok in odlična cena

Bluetooth zvočnik SBOX Tango BT-60 je našo pozornost pritegnil že takoj ob prihodu v uredništvo. Že na fotografijah na embalaži je bil videti drugačen, všečen, retro, če želite. Lep okras za v dnevno sobo.
Bluetooth zvočnik Tango BT-60 doda precej k estetiki prav vsakega prostora.
Bluetooth zvočnik Tango BT-60 doda precej k estetiki prav vsakega prostora.

Ker imamo v pisarni kar nekaj tehnologije, ki čaka na testiranje, je Bluetooth zvočnik Tango BT-60 v škatli ostal kar nekaj časa. Ko smo se le dokopali do njega, nas je oblika še bolj navdušila. Predvsem gumbi na vrhu, ki temu zvočniku dodajo tisto piko na i in ga naredijo posebnega.

Če za spremembo že na začetku naredimo kratek povzetek, lahko zapišemo, da je retro, všečen, zvok je dober, cena pa nizka.

Bluetooth zvočnik retro videza z gumbi, ki nas prestavijo 30 let nazaj

Spredaj je nameščeno lično pleteno blago, na zadnji strani sta luknji, iz katerih odmevajo nizki toni, ostalo ogrodje zvočnika Tango BT-60 je oblečeno v umetno usnje. V našem primeru belo, lahko pa si omislite tudi črnega.

Stoji na štirih plastičnih nogah, ki so v tem kontekstu super dodatek, na zgornji strani pa je tisto, kar nas je najbolj navdušilo – upravljalna plošča, ki nas ponese nekaj desetletij v preteklost. Predvsem njen desni del, ki se na skrajni desni začne z ročico za vklop in izklop, kakršno smo v preteklem tisočletju poznali na radiih, televizorjih, konec koncev tudi v avtomobilih, če se spomnite.

Družbo ji delajo vrteči gumb za glasnost v istem slogu, pa za base oziroma nizke tone in gumb treble za uravnavanje visokih frekvenc in dodajanje ostrine. Ta nasprotno od basa mogoča jasnejše in bolj definirane visoke tone ali pa jih zaduši, da zmanjšate morebitno šumenje ali ostrino zvoka.

Leva stran je bolj moderna s tremi gumbi za začetek predvajanja/pavzo, nazaj in naprej, ki jim družbo delajo priključki USB-A, USB-C in 3.5 mm priključek za slušalke.

Čeprav je Tango BT-60 kopija, nas njegova cena z lahkoto prepriča

Težko se izognemo omembi tega, da gre za kopijo Bluetooth zvočnika Marshall Stanmore III, saj bi ju zgolj ob pogledu brez logotipa za sprednji mrežici nepoznavalec zlahka zamenjal. Ne morete pa ju zamenjati ob morebitnem nakupu, saj je cena Blutooth zvočnika SBOX Tango BT-60 za več kot za polovico nižja. To je še eno pozitivno presenečenje, saj za manj kot 150 € težko dobite več.

Z dvema visokotonskima zvočnikoma (vsak po 63,5 mm) in enim basovskim (127 mm) ustvari zvok, ki ga od zvočnika skupne moči 60 W pričakujemo. To ni zvočnik za velike in bučne zabave ali zvočniški sistem, ki bo tresel vse štiri stene 130 kvadratnih metrov velike hiše, je pa zvočnik, ki se ga bo vseeno slišalo po vsej hiši ali stanovanju in bo poskrbel za zabavo in dobro zvočno izkušnjo tudi v večjem prostoru. Navijati ga do konca nima smisla, a tudi pri višji glasnosti ohrani jasne tako visoke kot nizke tone. Z vrtenjem gumbov pa lahko lepo ujamemo frekvence, ki našim ušesom najbolj prijajo.

Povezljivost deluje, kot mora, namenske aplikacije pa nima

Priključke smo že omenili, glasbo pa boste na njem najverjetneje v večini primerov predvajali iz telefona. Brezžična povezava Bluetooth je stabilna (BT 5.3) in deluje tako, kot mora. Morda pogrešamo namensko aplikacijo, v kateri bi bile kakšne dodatne nastavitve, a nas kar uspešno potolažijo omenjeni gumbi na vrhu zvočnika, ki odlično opravljajo svojo funkcijo. Če je retro, naj bo zares retro.

Zvočnik Tago BT-60 ni narejen, da bi bil zares prenosen. Seveda ga lahko premikamo po mili volji, ne bi ga pa vsakodnevno nosili s seboj sem in tja. Mere in teža so bolj namenjene domači, stacionarni uporabi. Mi smo mu nad domačim televizorjem za tistih nekaj dni med testom z veseljem odmerili 41x26x28 cm, polica pa je (prav tako z veseljem) prenesla tistih 4,8 kg dodatne teže.

Če bi ta lepotec lahko ostal pri meni, bi bil kar stacionaren poglavar dnevne sobe. In čeprav je baterija dolgoživa, bi ga imel priklopljenega na kabel, da me ne bi skrbelo, da se izprazni sredi druženja s prijatelji. Zato bi lahko dodali kak USB-C priključek na hrbtni strani, ki ga Tango nima. Nameščen je zgoraj, tako da je kabel viden. Sicer so ga lepo zaključili v črko L, a vseeno.

Navdušili so nas izgled, soliden zvok in retro funkcijski gumbi na vrhu ter cena. In bela se mu poda. Če se bo po testu zgodilo, da bo izginil iz uredništva, veste, kje je.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Bluetooth zvočniki


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več