Igralne konzole
08.07.2024 08:35

Deli z drugimi:

Share

Izjemna igralna konzola Asus ROG Ally X kmalu naprodaj. Kaj pa cena?

Ker konkurenca na področju prenosnih igralnih konzol ne počiva, bo Asus kmalu na kitajskem trgu ponudil v prodajo prenosno igralno konzolo Asus ROG Ally X.

Podjetje Asus je že pred časom predstavilo nadvse zanimivo in edinstveno prenosno igralno konzolo s prodajno oznako ROG Ally. Eden največjih adutov prenosne igralne konzole Asus ROG Ally je kakovosten zaslon. Konzola je namreč opremljena s 17,8-centimetrskim oziroma 7-palčnim zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, ki lahko prikaže do 120 sličic na sekundo. Poleg tega odzivni čas zaslona znaša zgolj pet milisekund. A nič manj zanimiv ni niti procesor AMD Ryzen Z1 Extreme, ki poganja zmogljivejšo različico igralne konzole Asus ROG Ally.

Ker pa konkurenca na področju prenosnih igralnih konzol ne počiva, bo podjetje Asus kmalu na kitajskem trgu ponudilo v prodajo njegovo naslednico. To seveda govorimo o prenosni igralni konzoli Asus ROG Ally X, ki naj bi bila precej zmogljivejša v primerjavi z obstoječo različico. Hkrati naj bi ponujala daljšo avtonomijo. Zato ne preseneča, da bo njena malorpodajna cena na Kitajskem postavljena na preračunanih 738 evrov.

Prenosna igralna konzola Asus ROG Ally X bo pokala od zmogljivosti. Ta bo namreč opremljena s kar 24 gigabajti sistemskega pomnilnika LPDDR5-7500, baterija kapacitete 80 vatnih ur pa naj bi zagotavljala do osem ur brezskrbnega igranja mobilnih iger na poti. To bo brez večjih težav navdušilo tudi najzahtevnejše ljubitelje iger, ki obožujejo igranje iger, kot so na poti.

Za shranjevanje igre bo prenosna igralna konzola Asus ROG Ally X ponujala terabajt vgrajenega prostora. Na srečo bo ta združljiv s priljubljenim formatom M.2 2280. Za prikaz slik bo še vedno na voljo 7-palčno zaslon IPS (1080p/120 Hz), medtem ko bo preračunavanju podatkov in grafičnih vsebin še vedno kos procesor AMD Ryzen Z1 Extreme APU. Sama naprava pa bo merila in tehtala več od predhodnika: 280 x 114 x 36,9 milimetrov in 678 gramov. Kljub temu bo novost še vedno dovolj prenosna, da ne bo ovirala igranja iger, ko bomo na poti.

Prenosna igralna konzola Asus ROG Ally X bo prinesla tudi izboljšanje krmilnike. Vzdržljivost krmilnikov so namreč inženirji izboljšali iz 2 na 5 milijonov ciklov. Med drugim so izboljšali še zvočnike, motorje za haptične povratne informacije, “Tihi” profil so prilagodili iz 10 vatov na 13 vatov, profil “Zmogljivost” pa iz 15 vatov na 17 vatov. Novost bo na kitajskem trgu naprodaj od 13. julija dalje.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
ASUS ROG Ally

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več