Računalništvo, telefonija
Računalniške komponente
19.06.2024 15:00

Deli z drugimi:

Share

Kaj storiti, če je monitor premalo svetel?

Ali pa če je v prostoru premalo dnevne svetlobe? Kupovanje novega monitorja je lahko velik in nepotreben zalogaj. Obstaja boljša in cenejša rešitev.

Vse dlje časa, tudi prostega, preživimo pred zasloni. Pisarniško delo običajno vključuje vsaj 8 ur strmenja v monitor, v prostem času pa še kar nekaj ur strmimo v telefon, domači monitor in televizor. Oči so hvaležne vsakega trenutka stran od zaslonov, da si lahko vsaj malo opomorejo. Glede na to, koliko časa preživimo pred zasloni, jim lahko še dodatno pomagamo.

Marsikateri monitor je premalo svetel, še posebej tisti starejši, ki so obenem postavljeni še neposredno na sončno svetlobo. Premajhna svetilnost pomeni, da se moramo dodatno naprezati, kar le še dodatno obremenjuje naše oči.

Novejši monitorji so v tem pogledu veliko boljši, vendar niso možnost za vsakogar ali pa mora nakup novega monitorja najprej odobriti vodstvo.

Svetilke za monitor so poceni in enostavna rešitev, kako si lahko osvetlimo delovni prostor in dogajanje na zaslonu.

Težko vam bo zmanjkalo svetlobe

Če imate bolj temno pisarno, radi delate v zatemnjenih prostorih ali pa imate kot že rečeno premalo svetel monitor, vam lahko na pomoč priskoči svetilka za monitor. Izbire je kar nekaj, ogledate si jo lahko na www.enaA.com.

Svetilka za monitor Elesense ima kar dva svetlobna vira za olajšanje dela in razbremenitev oči. Barvno temperaturo lahko prilagajte vse od 2700K do 6500K, kar pomeni, da ne bi smeli imeti težav najti barvo, ki ustreza vašim željam.

Ker ima dva vira svetlobe, ki ju lahko tudi posamezno upravljate, pomeni, da lahko osvetlite prostor za in pred monitorjem. Svetloba za monitorjem bo pričarala edinstveno vzdušje in čeprav je svetloba subtilna, vseeno poudari globino barv in kontrastov na zaslonu.

Vir, ki osvetljuje prostor pred monitorjem, pa poskrbi, da je vaš delovni prostor vedno dobro osvetljen in ne rabite ugibati, katero tipko ste kliknili, hkrati pa lahko tudi ponoči delate ročne zapiske. Med obema svetlobnima viroma lahko preklapljate s klikom na gumb, z dvema klikoma pa enostavno spreminjate temperaturo svetlobe.

Tudi Baseus, ki je dobro poznano ime na področju računalniških dodatkov, je izdelal namensko svetilko za monitor. Baseus I-Wok postavite na vrh monitorja, svetloba ni usmerjena neposredno na zaslon, ampak se od njega odbija, kar pomeni, da ne boste imeli težav z odboji, modra svetloba pa ne bo utrujala vaših oči.

Da svetilka ne bo kazila drugače prefinjenega izgleda vaše pisarne, je izdelana iz lahke in elegantne aluminijeve zlitine, ki se bo lepo zlila z monitorjem. Vgrajene so LED diode, ki se lahko pohvalijo z dolgo življenjsko dobo, nizko porabo in odlično svetilnost. Intenzivnost svetlobe upravljate s pomočjo plošče na dotik. Na voljo so trije različni načini osvetlitve.

Svetilka za monitor Light Bar Blitzwolf je na prvem mestu namenjena ljubiteljem iger in RGB osvetljave. Ima kar 15 različnih svetlobnih načinov, zato ne bi smeli imeti težav najti vsaj en način, ki bo ustrezal vaši obstoječi razsvetljavi. Tudi tukaj se svetloba odbija od zaslona, kar odpravlja bleščanje in zmanjšuje utripanje svetlobe iz monitorja. S priročnimi gumbi lahko spreminjate svetilnost in temperaturo. Namestitev pa je tako kot pri drugih svetilkah zelo enostavna, saj jo enostavno pritrdite na vrh zaslona.

Za še več podobnih svetilk obiščite www.enaA.com.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Enaa / Gambit trade d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več