Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
18.06.2024 15:00

Deli z drugimi:

Share

Prepustite kibernetsko varnost najboljšim strokovnjakom

Vsakodnevni avtomatski ali ciljani kibernetski napadi na podjetja so v svetu že nekaj časa stalnica in vztrajno raste, žal pa je povečana rast tovrstnega kriminala v Sloveniji.

VEČ KOT 22.000 PODJETIJ

Zaradi pomanjkanja računalniških strokovnjakov za varnost so podjetja primorana iskati zunanje strokovnjake ali podjetja, specializirana za zagotavljanje računalniške varnosti. Tudi podjetja, ki že imajo lasten SOC oddelek za zagotavljanje varnosti, se srečujejo s težavami zaradi preobremenjenosti in pomanjkanja kadra.

Podjetje Sophos, ki s svojimi produkti varuje podjetja po vsem svetu že več kot 30 let, je pred tremi leti predstavilo svojo MDR storitev, ki jo zdaj uporablja že več kot 22.000 podjetij. Ta številka pomeni, da je Sophos MDR najbolj razširjena MDR storitev na svetu. Poleg tega ima najboljšo oceno (Gartner Peer Review) med vsemi MDR storitvami s strani uporabnikov. Prav tako je najbolj ocenjena MDR storitev s strani G2 ocenjevalcev, kar postavlja Sophos MDR pred konkurenco.

KAJ JE SOPHOS MDR STORITEV

Storitev Sophos MDR združuje človeško strokovno analizo in napredne tehnologije strojnega učenja za hitro in samodejno odkrivanje groženj. Podjetjem nudi možnost stalnega iskanja, odkrivanja in odzivanja na računalniške grožnje, ki jo izvajajo strokovnjaki podjetja Sophos, in to neprekinjeno vse dni v letu, brez izjem. Podjetja se lahko popolnoma zanesejo na Sophos strokovnjake in tako nadomestijo lasten SOC ali pa Sophos MDR dopolnjuje in nadgrajuje obstoječi SOC oddelek v podjetju. Zanimiva za podjetja je tudi odškodnina v višini do 1 milijona ameriških dolarjev v primeru vdora v podjetje in hkratne uporabe storitve Sophos MDR Complete.

Sophos MDR storitev je na voljo v dveh verzijah: MDR Complete in MDR Essentials, ki se razlikujeta predvsem glede na varnostno upravljanje in stopnjo podpore MDR strokovnjakov v primeru varnostnega incidenta.

POVEZLJIVOST Z DRUGIMI VARNOSTNIMI PRODUKTI

Sophos MDR kot edini ponudnik ponuja možnost branja podatkov iz produktov drugih proizvajalcev varnostnih storitev, kar pomeni natančnejše spremljanje varnostnih dogodkov in še hitrejše odzivanje na grožnje. Sophos MDR ima možnost branja podatkov in telemetrije večine proizvajalcev, kot so na primer: Microsoft, CrowdStrike, Veeam, TrendMicro, Palo Alto Networks, Cisco, Fortinet, Check Point, Rapid7, AWS, Google, Okta, Darktrace, Mimecast in mnogih drugih.

SOPHOS MDR MANAGED RISK

Sophos Managed Risk je najnovejša storitev, na voljo kot dodatek MDR, in zagotavlja odkrivanje in upravljanje zunanjih ranljivosti. Storitev temelji na tehnologiji vodilnega svetovnega podjetja Tenable, zagotavljajo pa jo Sophosovi strokovnjaki za MDR. Storitev v vašem okolju prepozna ranljivosti in potencialne vektorje napadov, tako da lahko ukrepate in preprečite napade, še preden do napada pride.

Storitev zagotavlja strokovno pomoč in razvršča izpostavljenosti na podlagi obsežne baze ranljivosti ter določa prednostne naloge na podlagi tveganja. Strokovnjaki aktivno iščejo ranljivosti in obveščajo podjetje v primeru odkritja novih ranljivosti, ki vplivajo na vašo varnost.

Če bi želeli izvedeti še več o Sophos MDR storitvah, kontaktirajte nas ali naše partnerje po Sloveniji. Z veseljem se bomo z vami srečali in vam prikazali vse prednosti Sophos MDR storitve.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Sophos antivirusni program kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SOPHOS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SOPHOS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SOPHOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več