Prenosni računalniki
15.10.2009 14:45
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oblikovna dovršenost v HP Mini 110

Primož Šabec
Primož Šabec

HP

je na slovenskem trgu predstavil oblikovno in tehnološko dovršen mini prenosni računalnik HP Mini 110 by Studio Tord Boontje.

HP Mini 110 by Studio Tord Boontje je prvi mini prenosnik, pri oblikovanju katerega je sodeloval svetovno priznani nizozemski oblikovalec Tord Boontje. Prenosnik je opremljen z 10,1-palčnim zaslonom, osvetljenim s tehnologijo LED, ki je izdelan brez svinca, in tipkovnico, ki je le malo manjša od običajne (92 odstotkov).

Novi HP-jev mini prenosnik je kot prvi opremljen s tehnologijo tridimenzionalne površine ohišja HP Imprint 3-D. S to tehnologijo se več vrhnjih plasti ohišja uporabi tako, da so grafične poslikave videti, kot da bi »plavale« na površini in hkrati zasenčevale nižje plasti. Nova tehnologija prinaša vzorcu živali in rastlin, oblikovanih v Studiu Tord Boontje, doživetje globine.

Ob najnovejšem operacijskem sistemu Windows 7 je mogoče prenosnik personalizirati s 15 ozadji, ohranjevalnikom zaslona in namizjem Stardock MyColours, ki so ekskluzivno ustvarjeni v studiu Boontje samo za ta prenosnik. Nameščena so tudi številna orodja, kot je Windows Live Writer, s katerimi je omogočen hiter dostop do popularnih družabnih omrežij.

Poskrbljeno je tudi za ekologijo, saj so embalaža in priložene brošure natisnjene s črnili na sojini ali vodni osnovi, ohišje prenosnika je v celoti iz recikliranih materialov, dodatno pa sta na voljo tudi brezžična miška, izdelana brez PVC-ja, in torba iz naravnih materialov.

Mini prenosnik HP Mini 110 by Studio Tord Boontje bo na voljo od 15. novembra za priporočeno maloprodajno ceno 419 evrov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
HP prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več