Namizni računalniki
29.11.2023 06:08
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Amazon predstavil računalnik za poslovna okolja

Foto: Amaozon
Foto: Amaozon

Amazon je svojo napravo za pretakanje Fire TV Cube preobrazil v Amazon Workspaces Thin Client, optimizirano za Amazon Web Services (AWS). Amazon Workspaces Thin Client podpira tudi Amazon Workspaces Web za dostop do virtualnih namizij iz brskalnika in AppStream.

V bistvu gre za Fire TV Cube, ki so ga spremenili v izredno osnoven računalnik z novim naborom programske opreme. Njegova naloga je oddaljeno povezovanje. Vsa strojna oprema, od 2 GB LPDDR4x RAM-a in 16 GB pomnilnika do Arm procesorja z 8 jedri, vključno s štirimi, ki delujejo do 2,2 GHz, ostaja enaka, ne glede na to, ali kupujete zabavno napravo za pretakanje, ki jo poganja Alexa, ali kot tanek (osnovni) odjemalski računalnik. Tako Fire TV Cube kot Workspaces Thin Client delujeta na Android različici, ki (vsaj za zdaj) temelji na Android Open Source Projectu.

V blog objavi je Amazon dejal, da je njihov tanek odjemalec namenjen predvsem podjetjem z visoko fluktuacijo zaposlenih, kot so klicni in plačilni procesni centri, kjer stranke AWS pravijo, da je težko povrniti vložek v drage delovne naprave. Do 70 odstotkov prenosnikov, ki jih podjetja pošiljajo oddaljenim delavcem, namreč podjetja nikoli več ne vidijo, trdi Muneer Mirza, generalni direktor računalništva pri AWS.

Amazon je dejal, da je idejo o Workspaces Thin Clientu dobil po pogovoru s strankami AWS v podjetjih – posebej s tistimi, ki delavcem, ki delajo na daljavo in na mestih, kot so kontaktni centri z na stotine zaposlenimi, razdeljujejo prenosnike, tablice in druge naprave.

Amazon je v blogu prav tako izpostavil koristi prihrankov v primerjavi z dražjimi prenosniki ali namiznimi računalniki, pa tudi varnostne koristi naprav zaposlenih, ki lokalno ne shranjujejo podatkov in poganjajo samo programsko opremo, ki jo odobri podjetje.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
android

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več