Triki in nasveti
26.06.2009 11:05
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prijavite se v več Gmail računov hkrati

Prijavite se v več Gmail računov hkrati
Prijavite se v več Gmail računov hkrati

Ste se že vprašali, kakšne so prednosti novega Internet Explorerja 8: Ena je prav gotovo ta, da omogoča hkratni dostop do različnih Gmail računov.

To boste lahko izvedli s pomočjo opcije New session, ki omogoča, da se prijavite na spletne strani, ki sledijo uporabnikovi identiteti preko različnih zavihkov – kot je na primer Gmail.

V Firefoxu na primer ne morete imeti v različnih zavihkih ali oknih odprtih več Gmail računov, kajti če se boste prijavili v drug uporabniški račun, boste iz prvotnega avtomatsko odjavljeni.

Kako torej izkoristiti IE8 za “multitaskično” upravljanje z večimi Gmail računi. Stvar je preprosta:

1. Zaženite Internet Explorer 8 in odprite stran Gmail. Poskrbite, da bo opcija “Remember me on this computer” ob prijavi odkljukana.

2. Pritisnite Alt-F, I, in nato še tipko “Enter”. To bo odprlo novo okno Internet Explorerja (opcijo Session, ki je vizualno popolnoma enaka kot običajno).

3. Ponovno odprite spletno stran Gmail in se prijavite z drugačnim uporabniškim računom. Pri tem se ponovno prepričajte, da ste odkljukali opcijo “Remember Me”.

To je vse! Stvar bi morala delovati tudi z ostalimi email računi ali drugimi spletnimi storitvami, ki ne marajo hkratnih sej.

Verjetno to ne bo popolna rešitev za vaše težave, še posebej če imate radi, da si Gmail za večno zapomni vaše uporabniško ime in geslo. A brez skrbi, verjetno bo ta hrošč odpravljen kmalu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več