Triki in nasveti
26.06.2009 11:05
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prijavite se v več Gmail računov hkrati

Prijavite se v več Gmail računov hkrati
Prijavite se v več Gmail računov hkrati

Ste se že vprašali, kakšne so prednosti novega Internet Explorerja 8: Ena je prav gotovo ta, da omogoča hkratni dostop do različnih Gmail računov.

To boste lahko izvedli s pomočjo opcije New session, ki omogoča, da se prijavite na spletne strani, ki sledijo uporabnikovi identiteti preko različnih zavihkov – kot je na primer Gmail.

V Firefoxu na primer ne morete imeti v različnih zavihkih ali oknih odprtih več Gmail računov, kajti če se boste prijavili v drug uporabniški račun, boste iz prvotnega avtomatsko odjavljeni.

Kako torej izkoristiti IE8 za “multitaskično” upravljanje z večimi Gmail računi. Stvar je preprosta:

1. Zaženite Internet Explorer 8 in odprite stran Gmail. Poskrbite, da bo opcija “Remember me on this computer” ob prijavi odkljukana.

2. Pritisnite Alt-F, I, in nato še tipko “Enter”. To bo odprlo novo okno Internet Explorerja (opcijo Session, ki je vizualno popolnoma enaka kot običajno).

3. Ponovno odprite spletno stran Gmail in se prijavite z drugačnim uporabniškim računom. Pri tem se ponovno prepričajte, da ste odkljukali opcijo “Remember Me”.

To je vse! Stvar bi morala delovati tudi z ostalimi email računi ali drugimi spletnimi storitvami, ki ne marajo hkratnih sej.

Verjetno to ne bo popolna rešitev za vaše težave, še posebej če imate radi, da si Gmail za večno zapomni vaše uporabniško ime in geslo. A brez skrbi, verjetno bo ta hrošč odpravljen kmalu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več