Telefoni
22.04.2023 09:17

Deli z drugimi:

Share

Android 13 tudi za odpisani LG Wing

Podjetje LG Electronics je bilo na področju pametnih mobilnih telefonov prisotno vrsto let. Večkrat nas je presenetilo z nadvse zanimivimi rešitvami. Med njimi je še posebej izstopal pametni mobilni telefon LG Wing 5G. Ta je namreč dodatni zaslon skrival pod glavnim, doseči pa ga je bilo mogoče z zasukom glavnega zaslona za 90 stopinj.

Čeprav je bilo podjetje LG Electronics zelo aktivno na področju mobilne telefonije, so se vodilni v letu 2021 vseeno odločili, da se s tega področja umaknejo. Odločitev sicer ni presenetila, saj je LG na tem področju v zadnjih šestih letih beležil velike izgube. Vodstvo je vseeno upalo, da se bo letom leta 2021 trend obrnil na bolje, a se žal ni.

Čeprav je podjetje LG zapustilo trg mobilne telefonije, njihovi pametnih mobilni telefoni še vedno prejemajo posodobitve. Nedavna posodobitev pa je doletela nenavadni pametni mobilni telefon LG Wing. Ta je s posodobitvijo na Android 13 prejel številne uporabne funkcije, zato se bo brez težav prikupil tudi najzahtevnejšim uporabnikom.

Pametni mobilni telefon LG Wing se še vedno kosa tudi z zahtevnejšimi nalogami, saj temelji na osnovi mobilnega procesorja Snapdragon 765G, osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajtov oziroma 256 gigabajtov vgrajenega pomnilnika za shranjevanje podatkov. Tega lahko razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD. Telefon ima skupaj štiri kamere, tri zadaj in eno spredaj, in sicer fotoaparate ločljivosti 64 milijonov slikovnih točk, dve ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in eno 13 milijonov slikovnih točk.

Za zajem sebkov pa je na voljo spletna kamera ločljivosti 32 milijonov slikovnih točk. Ta je motorizirana, kar pomeni, da bo večino časa skrita v ohišju telefona. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja pametnemu mobilnemu telefonu LG Wing 5G zagotavlja baterija zmogljivosti 4.000 miliamper ur, zagotovljena pa je tudi podpora za hitro polnjenje Quick Charge 4.0.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
LG telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več