Trdi diski
24.04.2009 11:00

Deli z drugimi:

Share

Pogon SSD z vmesnikom mini PCIe

Uporabniki žepnih računalnikov ga bodo zagotovo veseli.
Uporabniki žepnih računalnikov ga bodo zagotovo veseli.

Podjetje OCZ je širšemu krogu računalniških uporabnikov poznano po svojih visokokakovostnih pomnilniških modulih. Ker računalniški gigant želi biti v ospredju tudi pri pripravi pogonov Solid State za prenosne računalnike, je najavil novo družino izdelkov, opremljenih z vmesnikom mini PCI-Express. Novi pomnilniški mediji so pisani na kožo tudi žepnim računalnikom, saj so varčni z električno energijo, se izredno malo segrevajo, ne povzročajo hrupa ter so odporni na tresljaje in temperaturne spremembe.

Pogoni Solid State so na voljo tako z vmesnikom P-ATA kot S-ATA. Podjetje OCZ navaja hitrosti sekvenčnega branja do hitrosti 110 megabajtov na sekundo in pisanja do 51 megabajtov na sekundo (vmesnik S-ATA), kar je občutno manj od številnih konkurenčnih rešitev. Računalniški gigant je namreč z uporabo pomnilniških modulov Samsung MLC (Multi-Level Cell) žrtvoval zmogljivost za bistveno višjo stabilnost delovanja.

Podjetje OCZ bo v prodajo ponudilo pogone Solid State s kapacitetami do dvaintrideset gigabajtov. Pogonom, ki bodo na voljo maja, bo računalniški gigant nudil dvoletno garancijo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
SSD diski zunanji trdi diski

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Podjetje Prolon v Šmarju pri Jelšah je najbolj poznan s trgovino in poslovalnico Telekoma, a to še zdaleč ni njihov edini projekt. Že tri leta uspešno vodijo grafični studio ... Več