Računalništvo, telefonija
Digitalizacija
Poslovne rešitve
05.02.2021 10:33
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najem oblačnih IT storitev kmalu novi standard?

Leto 2021 naj bi bil nov začetek tako za podjetja kot za kupce. Dejstvo pa je, da je leto 2020 postavilo temelje novim trendom, ki se jim ni mogoče upreti. Eden izmed njih je prav gotovo porast oblačnih IT storitev.
Zdeněk Bínek, direktor Zebra Systems
Zdeněk Bínek, direktor Zebra Systems

Tradicionalni model IT infrastrukture vključuje nakup, izvajanje in vzdrževanje programske opreme, kar predstavlja velik finančni zalogaj za podjetja. Oblačni model IT storitev pa temelji na nakupu storitev pri pooblaščenih ponudnikih (MSP), ki v zameno za sodelovanje nudijo vso strojno in programsko opremo ter njihovo vzdrževanje. Rezultati raziskave MSP podjetja SolarWinds so pokazali, da je omenjeni model IT storitev na porastu, vlogo pri tem pa zagotovo igrajo nižji stroški delovanja.

Število IT storitev se hitro povečuje in njihova optimizacija je ključnega pomena za večjo poslovno učinkovitost.

Podjetje SolarWinds je izpostavilo več ključnih prednosti avtomatizacije IT storitev. Produktivnost tehnikov je boljša, ker z avtomatizacijo ponavljajočih se procesov porabijo manj časa za vzdrževanje IT infrastrukture. Z avtomatizacijo pridobimo na razpoložljivosti sistema. To v praksi pomeni, da s pomočjo avtomatiziranih funkcij zmanjšamo možnost izpadov in povečamo razpoložljivost kritičnih sistemov. Glavna prednost najema IT storitev pa je zagotovo reševanje problematike pomanjkanja IT kadra.

Kaj pa varnost? Pri podjetju Acronis so nedavno uspešno predstavili platformo za kibernetsko zaščito Acronis Cyber Protect Cloud, ki ponuja celovite storitve za zaščito sistemov. Raziskave potrjujejo, da so podatki varnejši na strežnikih ponudnikov oblačnih IT storitev, kot pa na lastnih strežnikih znotraj podjetja.

Odgovor na rastoče povpraševanje po oblačnih IT storitvah je pred kratkim predstavilo podjetje Zebra Systems, ki je lansiralo svoj marketplace Zebra. Na platformi bo vsa ponudba prodajalcev IT storitev in ponudnikov MSP. Platforma bo vključevala že prej omenjeno kibernetsko zaščito Acronis Cyber Cloud, GFI MailSecurity za zaščito pošte in nabor storitev MSP podjetja SolarWinds za oddaljeno upravljanje, spremljanje in varnost IT infrastruktur.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ZEBRA SYSTEMS s.r.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ZEBRA SYSTEMS s.r.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ZEBRA SYSTEMS s.r.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več