Računalništvo, telefonija
24.12.2020 06:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Pametni telefon kot naša mobilna pisarna in osebni trener

Mobilnik je danes veliko več kot le telefon: je najbolj priljubljena in najbolj razširjena multifunkcijska naprava. V povezavi s pametnimi urami in drugimi napravami postane pripomoček, ki nam med drugim veliko pove tudi o našem zdravstvenem stanju.
Nova številka revije: Pametni telefon kot naša mobilna pisarna in osebni trener
Nova številka revije: Pametni telefon kot naša mobilna pisarna in osebni trener

Danes lahko s pametnim mobilnim telefonom upravljamo vrsto različnih aplikacij, tudi tiste, ki v povezavi s pametnimi urami in zapestnicami spremljajo našo aktivnost in zdravstveno stanje. Potem so tu še aplikacije za upravljanje doma, video nadzora ali namenske aplikacije za poslovanje. Naštevali bi lahko v nedogled.

Pametni mobilni telefon lahko uporabljamo tako za plačevanje kot za ustvarjanje in oblikovanje fotografij ali videoposnetkov ter pregledovanje elektronske pošte. Zelo uporaben je kot navigacija in priročen za brskanje po družbenih omrežjih, v zadnjem času pa tudi kot orodje za video komunikacijo.

Kaj se je na področju mobilne telefonije dogajalo letos in kaj lahko pričakujemo prihodnje leto? Preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice.

Bo mobilno omrežje pete generacije res bolj zmogljivo, odzivno in zanesljivo?

O 5G tehnologiji je bilo že veliko zapisanega, hkrati pa se ob njeni omembi vedno poraja vrsto vprašanj. 5G je ena izmed tistih tem, kjer si za ali proti, zato smo za bolj obširno razlago povprašali dr. Boštjana Batagelja s Katedre za informacijske in komunikacijske tehnologije Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Spregovoril je o 5G tehnologiji, njenih predhodnicah, zanesljivosti in še marsičem.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Najboljši pametni telefoni leta 2020
  • Če ne boste previdni, vam bo Google samodejno izbrisal podatke
  • Samsung kmalu s težko pričakovanim telefonom Galaxy A72?
  • Lenovo ThinkPad X1 Nano tehta manj kot kilogram

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več