Računalništvo, telefonija
17.11.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Pametne vtičnice: ustvarite pametni dom z relativno majhnim vložkom

.. Ni nujno, da za pametni dom zapravimo celo premoženje. Dovolj je že nekaj deset ali nekaj sto evrov in že lahko avtomatiziramo kar nekaj naprav ..
Pametne vtičnice: ustvarite pametni dom z relativno majhnim vložkom
Pametne vtičnice: ustvarite pametni dom z relativno majhnim vložkom

Pametne vtičnice so pogosto vstopna točka pametnega doma. Marsikdo je namreč prav z njimi vstopil v svet avtomatiziranega upravljanja in povezljivosti naprav s pametnimi telefoni.

Hitro in enostavno

Pametni vtičnici Xplore XP1030 1 in XP1031 2 sta odlična izdelka, če želite vstopiti v svet pametnih domov. Pri XP1030 1 gre za enojno vtičnico, XP1031 2 je dvojna. Odlikuje ju majhnost in visoka zmogljivost. Uporaba pametnih vtičnic je preprosta, saj vam doma ne bo treba vrtati v stene, menjavati starih vtičnic in podobno. Pametno vtičnico Xplore boste namreč samo vključili v že obstoječo vtičnico – in zabava se lahko prične.

Obe vtičnici omogočata brezžično Wi-Fi povezavo, tako da lahko z njima upravljate preko aplikacije na vašem mobilnem telefonu. Pametne vtičnice Xplore lahko upravljate tako s telefoni z operacijskim sistemom Android kot iOS. Na ta način izredno enostavno svoj dom spremenite v pametnega.

Z namensko mobilno aplikacijo se lahko povežete z vtičnico, na katero priključite zunanje naprave. Tako lahko na primer že na poti domov vklopite klimo ali električni radiator in poskrbite, da bo temperatura ob prihodu ravno pravšnja. Glede na to, da se približuje praznični čas, lahko na daljavo prižigate in ugašate praznično razsvetljavo. Omogoča tudi nastavitev časovnika za vklop in izklop, tako da lahko dom do določene mere avtomatizirate. Predstavljajte si, da na poti v službo ne veste, ali ste iz vtičnice izklopili likalnik. Če je vklopljen v pametno vtičnico, to zlahka preverite in ga izklopite.

Konec koncev lahko med dopustom s prižiganjem in ugašanjem luči, vklopljenih v vtičnico, ustvarjate vtis, da ste doma in s tem »odženete tatove«, ki bi jih lahko zamikalo vaše imetje.

Spremljajte porabo energije in jo po potrebi omejite

Najbolje pa je, da lahko porabo energije spremljate preko aplikacije. Če bo v vtičnico priklopljen televizor, boste tudi na poti videli, ali ga doma gledajo otroci. Po drugi strani pa lahko nadzirate porabo za vrsto drugih naprav in jo po potrebi tudi omejite. Pametne vtičnice omogočajo celo nadzor minimalne in maksimalne porabe.

Tako za relativno nizko ceno naredite dom bolj varen in uporaben, hkrati pa poskrbite za avtomatizacijo.

Univerzalni napajalniki

Glede na naš način življenja in navezanost na mobilne telefone je nekaj najhujšega, kar se nam lahko zgodi, prazna baterija mobilnega telefona. Konec koncev je prav telefon naprava, s katero v veliki meri upravljamo pametni dom. In če ne deluje, tudi naš dom na daljavo kar naenkrat ni več dostopen. Zato potrebujemo kakovosten in zanesljiv napajalnik.

Z univerzalnim napajalnikom Xplore XP2897 (18W) telefon nikoli več ne bo ostal brez energije. Rast mobilnega trga in hitro polnjenje sta omogočila, da v kratkem času v baterije pošljete več energije prek USB vtiča tipa-C. Univerzalni napajalnik je opremljen z enim navadnim USB vhodom in z enim vhodom tipa-C.

Če želite nekaj več, si privoščite XP2880 PD65W. Univerzalni, kompaktni 65W polnilnik s kablom (tip-C) za polnjenje vašega prenosnega računalnika PD Charge ali katerekoli druge naprave z vrati USB tip-C. Polni seveda tudi druge naprave z vrati USB-C, kot so telefoni in tablice. Univerzalni napajalnik je opremljen z dvema navadnima USB vhodoma in z enim vhodom tipa-C.

Več najdete na www.xplore.si in shopi.eu (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več