Računalništvo, telefonija
15.04.2020 14:25
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Reševanje kompleksnejših težav v IKT-omrežjih

Nemoteno delovanje IKT-omrežja v današnjem času predstavlja nujen pogoj za uspešno poslovanje vsakega sodobnega podjetja.
Avtomatizacija in optimizacija z roko v roki
Avtomatizacija in optimizacija z roko v roki

Z vpeljavo avtomatizacije v omrežjih je administratorjem prihranjeno veliko časa tako pri vsakodnevnem rutinskem delu, kot tudi pri odpravljanju težav v omrežju. S tem so podjetju navadno prihranjeni visoki stroški, ki bi sicer ob ročnem odpravljanju napak oz. troubleshootingu nastali v primeru obratovanja klasičnega IKT-sistema.


Vpeljava modernih in zmogljivih omrežnih elementov, ob učinkovitem sistemu vodenja, so danes torej nujen pogoj za učinkovito izvajanje vsakodnevnih rutinskih del, kot tudi v primeru potrebe po izvedbi podrobnejše analize opaženega neoptimalnega delovanja, ki ga lahko vidite na primeru iz prakse.

Kdaj so se pojavile težave?

Čas, potreben za prenos sistemske slike s strežnika na delovno postajo, je zelo odvisen od razdalje oddaljene lokacije do centralne lokacije, čeprav imata dve različno oddaljeni lokaciji isto hitrost povezave. V primeru naj oddaljenejše lokacije je čas za prenos že tako velik, da onemogoča normalno delo navkljub povečanju pasovne širine povezave do te lokacije.

Močno orodje za izvajanje diagnostike

Smart Com ekipa omrežnih strokovnjakov je opravila številna preverjanja različnih nastavitev na omrežju in ugotovila, da omrežje deluje brez napak in v skladu z vsemi pričakovanji. Prenos sistemske slike s PXE-strežnika na delovno postajo na daljši razdalji pa je bil še vedno zelo počasen. Edina možnost, ki je še ostala je bil zajem prometa s sistemom vodenja omrežja XMC-Extreme Management Center.


S tem so administratorji omrežja dobili v uporabo močno orodje za izvajanje različne diagnostike vključno z možnostjo oddaljenega zajema prometa na poljubnem omrežnem elementu.



Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več