Računalništvo, telefonija
31.03.2020 08:47
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Robot za razkuževanje prostorov z ultravijolično svetlobo že na Hrvaškem

Bolnišnica "Dr. Ivo Pedišić" v hrvaškem mestu Sisak (Sisek) se je kot prva v regiji odločila za nakup robota za razkuževanje podjetja UVD Robots.
Bolnišnica "Dr. Ivo Pedišić" v hrvaškem mestu Sisak (Sisek) se je kot prva v regiji odločila za nakup robota za razkuževanje podjetja UVD Robots.

Nedavno smo poročali o posebnem robotu podjetja UVD Robots, ki je namenjen razkuževanju prostorov, in sicer s pomočjo ultravijolične svetlobe. Namenski robot se namreč po prostoru premika s pomočjo posebnega algoritma, kar dejansko pripomore k temu, da so vsi kotički prostora osvetljeni z ultravijolično svetlobo. Celoten postopek razkuževanja je relativno hiter, saj za uničenje virusov in drugih škodljivih organizmov zadostuje od 10 minut do največ 20 minut. Zaradi tega je novi robotski sistem kot nalašč za razkuževanje prostorov, kot so večje kuhinje, bolniške sobe, ambulante in podobno.

Ker novi koronavirus pustoši tudi na Hrvaškem, se je bolnišnica “Dr. Ivo Pedišić” v hrvaškem mestu Sisak (Sisek) kot prva v regiji odločila za nakup robota za razkuževanje podjetja UVD Robots. Omenjenega robota so postavili na oddelek za infektologijo .Po odhodu osebe s koronavirusom ta podrobno razkuži sobo in jo naredi povsem varno za naslednjega pacienta. Celoten postopek razkuževanja sobe traja zgolj 10 minut, kar se seveda precej hitreje kot če bi to delo opravljalo medicinsko osebje, hkrati pa pri tem nihče ni izpostavljen tveganju okužbe z novim koronavirusom.

Nakup robota za razkuževanje podjetja UVD Robots ni bil ravno poceni. Hrvaška bolnišnica je zanj namreč plačala okoli preračunanih 60 tisoč evrov, a so pristojni bolnišnice prepričani, da gre tu za odlično investicijo v prihodnost. Morda ne bi bilo slabo, če bi se za nakup tovrstnega robota odločile tudi slovenske bolnišnice in zdravstveni domovi, saj bi z njegovo pomočjo lahko na hiter in enostaven način očistili prostore in s tem zmanjšali možnost okužbe zdravih oseb.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,