Programska oprema
14.08.2008 07:46

Deli z drugimi:

Share

AccessData SilentRunner

AccessData, ki ga v Sloveniji zastopa podjetje za računalniško forenziko Sismentor, je predstavil varnostno programsko opremo za računalniška omrežja in sisteme. S pomočjo zajema, analize in vizualizacije omrežnih podatkov lahko s programsko opremo SilentRunner odgovorimo na ključno vprašanje, kaj se je zgodilo.

Rešitev SilentRunner pasivno nadzira računalniško omrežje, s tem pa zagotavlja hitro odkrivanje poskusov vdorov, ranljivosti omrežja, kršitve pravil in uporabe informacijske tehnologije v nasprotju z veljavno informacijsko varnostno politiko podjetja, in sicer pred, med in po incidentu. Programska rešitev deluje kot nadzorna kamera, ki lahko za nazaj pregleda več tisoč komunikacij z namenom, da potrdi grožnje ali razišče varnostne vrzeli. Identificira kršitelja in zmanjša možnosti ponovitve varnostnega incidenta.

Prednosti programske opreme SilentRunner so:

Manj tveganja: pomaga identificirati še neznane varnostne grožnje in druge varnostne kršitve
Pridobivanje kritičnih informacij, ki pomagajo odgovoriti na vprašanja, kot so: »kdo je v vašem omrežju, kdaj je v vašem omrežju, kakšne so varnostne vrzeli, kako je bilo vaše omrežje izrabljeno«?
Trden ROI: prihrani čas/denar pri načrtovanju, razvijanju in vzdrževanju varnostnih tehnologij in elektronskega premoženja.
Več varnosti: hitrejši odzivni čas ob varnostnem incidentu, izvedba detajlne preiskave s hitro določitvijo izvora vdora/nevtoriziranega dostopa do podatkov, rekonstrukcijo dogodka z odgovori na vprašanja kdaj, kje in kako je do varnostnega incidenta prišlo – posledično pa preprečuje ponovitev enakega varnostnega incidenta.
Podpora regulativi: robusten pregled, analiza in poročanje omogočajo zaznavanje zlorabe in nenormalnega vedenja v omrežju ter lažje uveljavljanje sprejete informacijske varnostne politike.
Manj stroškov: avtomatizirano zbiranje in analiziranje podatkov, za katere bi sicer potrebovali veliko delovnih ur in številno strokovno ekipo.
Boljša operativna učinkovitost: zbira veliko vsoto grobih, neobdelanih omrežnih podatkov in jih pretvarja v informacije ter s tem omogoča več preiskav z manj preiskovalci.

Programska oprema SilentRunner je na voljo kot del AccessData Enterprise programskega paketa ali kot samostojen izdelek.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več