Računalništvo, telefonija
14.11.2007 09:03

Deli z drugimi:

Share

15 let Kyocerine tehnologije ECOSYS

Podjetje Xenon forte je zaključilo slovensko akcijo iskanja najstarejše delujoče naprave ECOSYS podjetja Kyocera. Letos namreč mineva 15 let od predstavitve prve naprave ECOSYS, ki jo zaradi dolgotrajnih komponent odlikujeta izredna trajnost in zanesljivost. Prva predstavljena Kyocerina naprava ECOSYS je bil tiskalnik FS-1500, v tokratni slovenski akciji pa je najstarejšo delujočo napravo ECOSYS prijavilo podjetje Biro Stik d.o.o., ki je lastnik modela FS-1550, naslednika prvega tiskalnika ECOSYS. Akcija iskanja najstarejše delujoče naprave se sedaj nadaljuje še v celotni regiji EMEA.

Kyocerina tehnologija ECOSYS – okrajšava za gospodarnost (ECOnomy), ekologijo (ECOlogy) in sistem (SYStem) – temelji na uporabi dolgotrajnih komponent in le enega potrošnega dela, tonerja. Naprave ne uporabljajo kaset, kar občutno zmanjša količino odpadkov in zniža stroške tiska na stran.

Dolgotrajne komponente temeljijo na izkušnjah, ki jih je Kyocera pridobila na področju keramične industrije. Tiskalniški boben je izdelan iz amorfnega silicija, ki po trdoti zaostaja samo za diamantom. V toner so dodatno vdelani izredno majhni delci keramike, ki stalno polirajo toner in ohranjajo njegovo zmožnost delovanja. Zato dosega življenjska doba tiskalniškega bobna do 500.000 strani ali več kot tri leta, kar je nekajkrat več kot konkurenčni izdelki.

Kyocerine naprave ECOSYS odlikujejo tudi najnižji skupni stroški lastništva. V te stroške so vključeni tako neposredni izdatki, kot so nakupna cena in stroški uporabe na stran, kot tudi posredni, kot so stroški za vzdrževanje, zamenjavo potrošnih delov, upravljanje naprave in stroški za energijo.

Več Kyocerinih izdelkov je zaradi ekološke prijaznosti prejelo svetovno priznano nemško okoljevarstveno nagrado Blue Angel. Model FS-1700 je leta 1997 kot prvi tiskalnik na svetu prejel omenjeno nagrado.

Akcija Marathon Machine Competition
Kyocera vabi lastnike naprav blagovnih znamk Kyocera, Mita ali Kyocera Mita – tiskalnikov ali fotokopirnih strojev – iz regije EMEA k sodelovanju pri iskanju najstarejše delujoče naprave v regiji. Lastnik najstarejše naprave bo dobil nov barvni tiskalnik FS-C5030N ali barvno večnamensko napravo KM-C2525E. Več informacij o akciji je na voljo na tej povezavi.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več