Programska in razvojna orodja
29.05.2019 08:14
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Street View ponovno v Sloveniji

Google svoje posnetke redno posodablja zaradi nenehnega razvoja infrastrukture - tako uporabnikom olajša načrtovanje poti.
Google svoje posnetke redno posodablja zaradi nenehnega razvoja infrastrukture - tako uporabnikom olajša načrtovanje poti.

Google Zemljevidi za območje Slovenije se bodo posodobili s posnetki, ki jih bosta zajela Google Street View avtomobil in pohodnik s Street View Trekker nahrbtnikom, ki bo prehodil območja za pešce v dveh največjih slovenskih mestih, v Ljubljani in Mariboru. Street View, ki je v Sloveniji na voljo od leta 2014, se redno posodablja, da se prikazana slika čim bolj približa resničnosti.

Street View Trekker nahrbtnik je nosljiv nahrbtnik s kamero na vrhu. Nosi ga pohodnik, ki se sprehaja po pešpoteh, nahrbtnik pa samodejno zajema posnetke. Ti posnetki se nato združijo v 360-stopinjske panoramske posnetke, ki si jih lahko ogledate v Google Zemljevidih. Google je v Sloveniji s Street View Trekker nahrbtnikom že posnel območja za pešce v večjih mestih kot tudi druge zanimive kraje, vključno s Triglavskim narodnim parkom in Goriškimi brdi.

Street View

je priljubljena funkcija Google Zemljevidov, ki je trenutno na voljo v več kot 85 državah po vsem svetu, pa tudi v delih Arktike in Antarktike. Uporabniki si lahko s pomočjo storitve Street View ogledajo 360-stopinjske posnetke ulic ter kulturne in nacionalne dediščine. Na voljo je tudi v Google Earth in v Google Zemljevidih za mobilne naprave.

Google svoje posnetke redno posodablja zaradi nenehnega razvoja infrastrukture – tako uporabnikom olajša načrtovanje poti, saj se lažje orientirajo – hkrati pa se trudi ohraniti zasebnost. Google pred vsako objavo zbranih Street View posnetkov izvede obdelavo s posebno tehnologijo. Tehnologija zamegli obraze oseb in registrske tablice, zato jih ni mogoče identificirati. Street View omogoča tudi odstranitev posnetkov, ki jih lahko uporabniki prijavijo s klikom na gumb “Prijavi težavo” v spodnjem desnem kotu katerega koli posnetka. Google lahko na zahtevo izbriše posnetek posameznika, njegovega otroka, avtomobila ali hiše.

Zajemanje posnetkov v Sloveniji se je začelo 28. maja. Za več informacij o Street View storitvi in trenutni lokaciji Google Street View avtomobilov obiščite https://www.google.si/intl/sl/streetview/explore/.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več