Telefoni
05.04.2019 18:00

Deli z drugimi:

Share

Preverite kvaliteto zraka v vašem kraju

Če danes samo odpremo okno, smo izpostavljeni velikim količinam škodljivih delcev v zraku, ki pa niso zaželeni in so škodljivi. Pa veste, koliko jih je okrog vas?
Nadzorujte kvaliteto zraka v vašem kraju.
Nadzorujte kvaliteto zraka v vašem kraju.

To lahko ugotovite z nadvse zanimivo aplikacijo Air Quality, ki je brezplačna za uporabo. Kvaliteto zraka lahko preverite tudi kar preko spleta na njihovi spletni strani.

Algoritem deluje tako, da izračuna onesnaženost s pomočjo javnih podatkov, kot je trenutno vreme, temperatura, vlaga in smer vetra, kot tudi UV sevanje. Vse to namreč vpliva, kako ljudje živimo in koliko izpustov proizvedemo (pozimi je tako več škodljivih delcev v zraku zaradi različnih neekoloških načinov ogrevanja bivališč).

Aplikacija nam tudi prikaže količino PM delcev (mikrogram na kubični meter), ter nam rezultat prikaže na uporabniku zelo prijazen način – z barvami (od zelene do rumene in rdeče).

Podatke pa pridobivajo iz državnih agencij za nadzorovanje zraka, kot tudi svojih lastnih uporabnikov. Namreč za vse uporabnike so predstavili zelo zanimivo napravo, s katero lahko nadzorujejo kvaliteto zraka pred svojim vhodom in tako pripomorejo k večji natančnosti podatkov v našem kraju.

Aplikacija je sicer brezplačna za namestitev, medtem ko moramo za svoj lastni monitor za kvaliteto zraka odšteti 269 €. Monitor omogoča tudi povezavo z IFTTT aplikacijo (if that then this), s pomočjo katere si lahko nastavimo razna opozorila za določene primere (npr., če je onesnaženost večja od priporočljive, me spomni, da raje zaprem vsa okna …).

Aplikacijo si lahko naložite na povezavi -> https://www.airvisual.com/air-quality-app

Napravo za merjenje kvalitete zraka lahko kupite na povezavi -> https://www.airvisual.com/air-quality-monitor


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več